Najkrajšie podujatia v Dolnom Rakúsku

2013-08-03 14:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Aj v najbližšom období sa bude v dolnorakúskom kraji konať niekoľko zaujímavých podujatí. Prinášame vám výber tých najkrajších.



 

  • Cibuľový festival Laa an der Thaya

16. - 18. august

Heslom tohto festivalu je: Nech žije veselie, radosť a hojnosť. V dňoch od 16. do 18. augusta sa v Laa an der Thaya oslavuje cibuľa. Tešiť sa môžete na súťaž o najťažšiu cibuľu, štafetový cibuľový beh, ale aj na bohatý sprievodný hudobný a kultúrny program počas celého dňa. Najväčším lákadlom sú však cibuľové špeciality a vína miestnych hostiteľov a poľnohospodárov.

 

  • Slávnosti vínnych pivničiek v Langenlois

16. - 18. a 23. - 25. august

Uličky s vínnymi pivničkami sú v Kamptal také rozmanité, ako samotné údolie tohto vinárskeho regiónu. Pivničky môžete nájsť na známych miestach ako pod vinicami Heiligensteinu, postavené v roklinách Etsdorfu, tie veselé a veľmi obľúbené nájdete v Langenloiskom Saubergu. Idylku a ticho nájdete vo vínnych pivničkách v Schiltern. Počas festivalu otvárajú brány a ukazujú svoje poklady, ktoré môžete ochutnať a spoznať príbehy vinárov a ich vín.

 

  • Hudobný festival na zámku Grafenegg

16. august - 8. september

Už po siedmykrát sa na zámku Grafenegg koná obľúbené hudobné leto, ktorého hlavnou témou sú orchestrálne koncerty. Počas koncertného festivalu sa na impozantnom otvorenom pódiu Wolkenturm predstaví množstvo hudobníkov. Celkovo sa návštevníci a fanúšikovia môžu tešiť na 78 hudobných podujatí a na svoje si prídu nielen milovníci klasickej hudby.

 

  • Cezhraničný festival pôžitku na zámku Schloss Hof

1. september

Nádherný areál zámku Schloss Hof sa v nedeľu, 1. septembra od 14:00 do 17:00 premení na miesto vinárskych a gastronomických zážitkov. Na barokovej terase sa odprezentujú lahodné vína a domáce lahôdky. Vinári predstavia svoj najmladší „Rubin“ z veľmi úspešného a úrodného roka 2012. V rámci projektu Destinatour, dotovaného EÚ, cezhraničnej spolupráce Dolného Rakúska a Bratislavského samosprávneho kraja sa prvýkrát predstavia aj vinári z malokarpatského regiónu. Svoje špeciality však predstaví aj dolnorakúsky a bratislavský kraj.

 

  • Chlieb a víno, Dolnorakúska krajinská výstava

do 3. novembra

Chlieb a víno sú nielen na stoloch časti Weinviertel, ale aj ústredná téma krajinskej výstavy Dolného Rakúska. Do 3. novembra si môžete pozrieť historické múzeum Dolného Rakúska v Asparne an der Zaya, ktoré vám priblíži pravek, dávnu históriu chleba a vo vínnom mestečku dejiny vínnej révy.

 

Zdroj/autor: Dolné Rakúsko, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa