Lietadlá a vrtuľníky v Poprade. Pozrite si súhrn TOP udalostí na tento víkend

2014-06-27 13:00:07 |   |    | 

Týždeň utiekol ako voda a opäť tu máme víkend a s ním aj naše nápady na to, aby ste ho strávili čo najpríjemnejšie. Tento krát ide o posledný júnový víkend čiže netreba zaháľať. Vydajte sa do našich miest, ktoré vám opäť ponúknu široký výber kultúrnych podujatí. Ak nie ste mestské tipy vyberte sa na túru, alebo do bazénov. Vo všetkých prípadoch má pre vás dromedár nápady a tipy. Prezrite si naše stránky a vyberte si po čom vaše srdce tento víkend túži.



Košice

Tento víkend mesto Košice pripravilo pre milovníkov folklóru jedinečnú udalosť. Medzinárodný folklórny festival Cassovia Folkfest je pravidelnou udalosť našej východnej metropole. Tohtoročný bude okrem tradičných podujatí zahŕňať aj pokus o vytvorenie najväčšej slovenskej karičky, tanečné vystúpenia (iné druhy tancov) a nočný fakľový pochod. Akciu bude sprevádzať aj jarmok remesiel na Urbanovej ulici.

Novootvorená je aj výstava „Nemeliem, nemeliem, zobrala mi voda mlyn“ v Dome remesiel. Návštevníkom predstaví vyše 120 predmetov spojených s životom a prácou v mlynoch. Vystavené budú aj zaujímavé písomnosti a nákresy košických mlynov z 18. a 19. storočia.

Bratislava

Jahodové dni sa uskutočnia aj tento rok. Začnú sa 26. júna na Primaciálnom námestí a po 3 dni budú návštevníkom ponúkať rozvoniavajúce jahodové lahôdky.  Vždy od 11::00 do 22:00 sa stánky zaplnia jahodovými lahôdkami tradične na sladko, ale aj netradične na slano.

Ulicami mesta sa aj tento rok budú každý piatok preháňať korčuliari. Je tomu tak od roku 2004 a rok 2014 nie je výnimkou. Akcia Bratislava in-line je určená pre všetkých a prvá jazda tento piatok bude spojená s podporou boja proti rakovine.

Pre milovníkov rímskej kultúry sa na Gerulate budú cez víkend konať dni Danube Limes Day. V nedeľu sa tu návštevníci oboznámi s dejinami tunajšieho kastelu. Budú mať možnosť obzrieť si kasárne aj celé okolie.

V piatok sa taktiež otvárajú mestské hradby, čo by si nemali nechať utiecť hlavne rodiny s deťmi. Tie isto nadchnú predstavenia historických spolkov. Viac informácií nájdete v našom článku TIP pre vás: Bratislavské mestské hradby sa opäť otvárajú.

Liptovský Mikuláš

V tomto krásne liptovskom meste sa tento víkend uskutočnia tradičné Stoličné dni. Na jarmoku sa budú predávať rôzne remeselné výrobky a námestím sa ponesie hudba z kultúrneho programu. Tento rok bude jarmok prepojený aj s veľkým výročím- bude to 590 rokov, čo mesto získalo právo na výročné trhy.

Bojnice

28. júna, čiže v sobotu, sa na parkovisku na Opatovskej ceste v Bojniciach uskutoční 17. Ročník Dňa detí s OS SR - Hurá na prázdniny!  Deti sa môžu tešiť na zoskok vojenských výsadkárov, detský "vojenský výcvik", poľné kino, statické a dynamické ukážky Ozbrojených síl SR - ukážky výcviku, výzbroje i techniky. Zároveň budú mať možnosť vyzdobiť tank a pripravené sú tiež prezentácie Vojenského historického ústavu a Slovenského Červeného kríža.

Michalovce

V sobotu sa v Michalovciach dozviete viac o včasnom stredoveku. Od 14:00 sa v Zemplínskom múzeu otvorí historický festival Život na Veľkej Morave, ktorý predstaví starých Slovanov pri ich každodennom živote. Na pozretie bude pripravená polozemnica, vojenský tábor aj stredoveká tržnica. O zábavu sa postarajú sokoliari aj dobové spolky, ktoré predvedú súboje a lukostreľbu. Otvorený bude aj slovanský hostinec  plný dobového jedla a hudby.

Heľpa

Folklórom sa rozoznie aj mestečko Heľpa. Začínajú sa tu totiž Horehronské dni spevu a tanca. Jedná sa už o 49. ročník a predstaví sa približne 1500 účinkujúcich z rôznych oblastí Slovenska, ale aj zahraničia. Sprievodný program bude obsahovať jarmok s tradičnými remeslami a rôzne prezentácie tradičných umení a života v slovenských obciach.

Poprad

Aero- moto víkend je podujatie stvorené pre nadšencov lietadiel a všetkého so silným motorom. Letecké dni sa tu konajú už od 1998, pričom sa rozrástli v roku 2004, keď sa do podujatia zapojila aj armáda Slovenskej republiky. Návštevníci môžu nazrieť do kokpitov rôznych lietadiel, vrtuľníkov aj stíhačiek. Program obsahuje parašutistický výsadok, akrobatické lietanie a rôzne letecké skupiny zo Slovenska, ale aj zahraničia. Vstup pre dospelých návštevníkov bude 6 eur a pre deti 4 eurá.

Topoľčianky

V sobotu sa v historickej jazdiarni Národného žrebčína v Topoľčiankach uskutoční Celoslovenská výstava koní. Predstavia sa chovatelia z celého Slovenska a prevedú všetky plemená, tradičné aj tie špeciálne. Odborná porota na záver vyberie najkrajšieho koňa.

Zdroj/autor: SITA, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa