Koniec divokých večierkov – Thajsko povedalo NIE

2014-10-28 18:00:37 |   |    | 

K cestovaniu patrí ako inak aj zábava. No bujaré večierky, ktorými boli povestné pláže thajských regiónov už prekročili únosnú hranicu. Po smrti dvoch britských turistov zakázali podobné podujatia takmer na všetkých plážach.



 

Párty pod holým nebom

 

V klimatických podmienkach, ktoré vládnu v Thajsku, sú plážové večierky veľmi obľúbené. Súkromné či verejné, všetky sa tešia veľkej obľube. Návštevníci  sa pod holým nebom môžu zabávať, tancovať a aj kúpať. Takéto zábavy trvajú dlho do noci a je len veľmi ťažké kontrolovať, kto na ne chodí.

To sa stalo kameňom úrazu. Večierkov sa totiž nezúčastňovali len turisti a domáci s dobrými úmyslami. Priplietli sa sem rôzne pochybné existencie, ktorých činy budili strach v zabávajúcich sa. Zlé meno sa šírilo aj medzi obyvateľmi, ktorí na podobné zábavy nechodili. Zbiehali sa na nich indivíduá pôsobiace za hranicami morálky a zákona. V mnohých prípadoch dochádzalo aj k násilným stretom.

 

Varovný prst - smrť

 

Celá situácia sa vyhrotila 15. septembra, keď boli na jednej z pláží ostrova Koh Tao (populárna turistická destinácia) nájdené dve telá britských turistov. Mladíka a ženu objavili ráno a údajne boli zavraždení skupinkou mjanmarských násilníkov.

Tento čin mal zlý vplyv na domácich, ale hlavne na turizmus, ktorý tvorí veľkú časť národného hospodárstva. Po niekoľkomesačnej politickej kríze sa začínalo vyjasňovať na thajským turizmom a vtom došlo k týmto vraždám. Orgány sa preto pustili do zlepšovania povedomia celého sveta.

Rázne zakázali všetky plážové večierky. Na turistických ostrovoch sa už nesmú pripravovať žiadne párty, ktoré by neboli oficiálne zorganizované. V mnohých prípadoch sa konali na odľahlých miestach, kam nemala polícia rýchly prístup a nemohla tak zasiahnuť proti násilnostiam.

 

S výnimkou

 

V týchto dňoch polícia a miestne úrady strhávajú všetky plagáty s pozvánkami na nočné flámy. Výnimku dostali len oficiálne slávnosti splnu Mesiaca. Tie sú veľmi populárne a lákajú do krajiny tisícky turistov. Pláž je vyzdobená farebnými lampiónmi a čaká sa už len na východ Mesiaca. Potom v jeho žiare a za hudby preslávených DJov tancujú a oslavujú do ranných hodín.

Zdroj/autor: TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa