Adventné trhy Dolného Rakúska predvedú perníkové chalúpky aj 20 metrový stromček

2014-12-01 09:00:47 |   |    | 

Ako sa advent pomaly rozbieha, začínajú sa v rôznych mestách aj adventné, alebo vianočné trhy. Všetky sa nesú v dobrej atmosfére plnej lahodných vôní horúcich nápojov a chutných jedál. Všetci si radi odpočinieme a preto na trhy radi chodíme. Ako vyzerajú tie v Dolnom Rakúsku? Kde nájdeme najkrajšie dedinky a výzdoby tohto blízkeho kraja? Práve na týchto miestach:



 

Zámok Schloss Hoff

 

Na prekrásnom zámku neďaleko Bratislavy sa už tradične konajú každý decembrový víkend adventné trhy. Vo viac ako 100 stánkoch sa  predávajú diela ľudovej tvorby aj chutné lahôdky tohto kraja. Naviac sa každú sobotu o 17:00 predstaví filharmónia Marchfeld s príjemným vianočným koncertom. Deti potešia dielne, pečenie cukroviniek a jazdy na poníkoch.

 

Kláštor Gaming

 

Neďaleko lyžiarskeho strediska Hochkar leží karteziánsky kláštor Gaming, ktorý sa počas adventu  odeje do zimného šatu. Okrem tradičným výrobkov sa tu objavia aj produkty z farmárskeho trhu a jedlo z pravej kláštornej kuchyne.

 

Roklina Johannesbachklamm

 

Mestečko Würflach má svoje miesto medzi najkrajšími adventnými dedinkami. Má však aj niečo naviac a tým je obrovský vianočný stromček. Meria 20 metrov a aj darčeky pod ním sú prispôsobené veľkosti stromčeka. Lyže merajú 6 metrov, kolobežka 2 metresane 1,5 metra. Úchvatná roklina je v žiari vianočných svetiel pripravená predstaviť sviatky pokoja tak ako majú vyzerať.

 

Zámok Zwettl

 

Do 16. decembra sa na tomto zámku môžeme potešiť pohľadom na výstavu najkrajších perníkových chalúpok Európy.

 

Hrad Kottingbrunn

 

Nasledujúce dva víkendy sa aj na hrade Kottingbrunn budú niesť vo vianočnej atmosfére. Bez prehnaných gýčov sa tu stretnete s príjemnou hudbou, dobrým jedlom a tradičnými trhmi. Navyše sa budete môcť vydať aj na prehliadku hradu, čím si spravíte príjemný výlet.

 

Dedinka Langenlois

 

Tradičné adventné trhy zažijete aj vo vinotéke Loisium. Trhy sa tu ale konajú pekne v teplúčku, pod zemou v labyrintoch. Atmosféru dotvárajú inštalované svetlá a príjemná hudba. Za rozprávkovým svetom treba ísť do Kittenbergských zážitkových záhrad, kde je 40 tematických záhrad osvetlených až 100 tisíc svetielkami, fakľami a ohňovými košmi.

Zdroj/autor: dolne-rakusko.info, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa