TOP 8 najkrajších vianočných stromčekov vo svete

2014-12-21 10:00:00 |   |    | 

Ak by sme urobili anketu o najcharakteristickejší symbol Vianoc, istotne by to vyhral ozdobený vianočný stromček. Nech už vyzerá akokoľvek, je vyrobený podľa dizajnérskych kritérií, alebo na neho nahádžete ozdoby všetkých farieb ako v detstve, len ťažko si bez neho viete predstaviť tieto sviatky. Taktiež sa stáva symbolom pokoja a relaxu a dodáva našim domovom slávnostný tón. Rovnakú službu urobí i v uliciach svetových miest, ktoré sa navyše predbiehajú v tom, kto prinesie ten najkrajší a najzvláštnejší stromček pre daný rok.



 

1. Berlín

 

Nemci zostávajú verní tradíciám i počas týchto sviatkov. Na berlínskom námestí preto tróni klasický stromček, ktorý nie je prezdobený rôznymi ozdobami. Necháva vyniknúť jeho prirodzenej kráse a skrášlený je najmä desiatkami žiariacich svetiel. Nachádza sa priamo pri Brandenburskej bráne, kde v spoločnom kontraste robia toto námestie ešte krajším.

 

2. Paríž

 

Tento stromček sa nachádza priamo v nákupnom centre Galleries Lafayette. Jeho elegancia priamo korešponduje s ladením luxusného obchodu. Každý rok mu počas Vianoc dominuje práve tento nádherný stromček. I keď sa výzdoba vždy postupne mení, má predsa len jedno spoločné spojivko. A tým sú ozdoby zo krištáľov Swaroski, ktoré sú vždy vyrobené na požiadavku tohto centra.

 

3. New York

 

Američania to počas sviatkov s výzdobou veľmi radi preháňajú. I vďaka tomuto zvyku sa stáva New York vianočnou pastvou pre oči. Vianočný stromček pri Rockefellerovom centre je jeho právoplatnou dominantou. Čochvíľa sa bude oslavovať storočnica tohto zvyku. Obrovský strom pritom nemusí zákonite pochádzať vždy z Ameriky. Napríklad minulý rok námestie zdobil ihličnan z Nórska, ktorý bol potom navyše ozdobený 45 000 malými LED svetielkami.

 

4. Arabské emiráty

 

Krajina splnených snov sa nemôže prezentovať nijako inak, ako luxusom. V hoteli Palace teda prezentovali ten najdrahší stromček na svete. Výnimočný bol najmä vďaka výzdobe, ktorá bola vytvorená zo zlata, perál, diamantov a zafírov. Odhadovaná cena tejto nádhery sa pohybuje okolo 11 miliónov dolárov. Vďaka závratnej sume sa dostal i do Guinnessovej knihy rekordov.

 

5. Spievajúci stromček, USA

 

I keď ste už istotne videli mnoho rôznych vianočných stromčekov, s takouto kuriozitou ste doteraz určite nemali dočinenia. Veriaci v Orlande vytvorili špeciálne vianočné predstavenie, ktoré chceli vyšperkovať aj netradičným stromčekom. Rozhodli sa teda urobiť dve obrovské verzie, ktoré vyzdobili vianočnými guľami a svetlami a navyše do nich vbudovali aj sedadlá pre spevákov. Keď sa začalo predstavenie, vianočné stromčeky sa rozozneli úžasným spevom a pripravili pre divákov veľmi príjemné prekvapenie.

 

6. Rio de Janeiro

 

V Brazílii pripravili ďalší vianočný unikát. Prvou zvláštnosťou je samotná poloha stromčeka. Ten sa nachádza na ostrovčeku uprostred vody, čiže z diaľky vyzerá, ako keby sa vznášal. Druhou výnimočnosťou je jeho výška, keďže má vyše 80 metrov a stal sa tak oficiálne najvyšším vianočným stromčekom na svete. Nejde však o skutočnú drevinu. Vyrobený je z veľkej konštrukcie a tisícov LED svetiel. Práve vďaka nim však neustále mení svoj vzhľad a prináša tak návštevníkom stále nové prekvapenie.

 

7. Vatikán

 

Legendárny je aj stromček na vatikánskom námestí, ktorý hrdo tróni rovno vedľa Baziliky Sv. Petra. Decentne vyzdobený, zväčša v rovnakej farebnej línii teší návštevníkov tohto mesta. Najočakávanejšou správou však vždy je informácia o tom, odkiaľ pochádza strom, ktorý získa prestížnu pozíciu vatikánskej ozdoby. Ostatný rok sa týmto titulom hrdili Bavori, mnohokrát pochádzal z rôznych oblastí Talianska a v roku 1994 sa tejto pocty dočkalo i Slovensko.

 

8. St. Pancras, Londýn

 

Táto londýnska vlaková stanica sa už v minulosti preslávila vďaka niekoľkých krásnym stromčekom, ktoré tam lákali nielen cestujúcich, ale aj zvedavých turistov. V roku 2011 to bol napríklad vianočný stromček, ktorý bol postavený z väčších lego kociek. Minulý rok zase prekvapili živou alternatívou, ktorá bola ozdobená veľkými pletenými košíkmi previazanými modrou stuhou. Takýto stromček bol nielen netradičný, ale navyše vyzeral veľmi vkusne. Každý rok sa preto Londýnčania tešia, aké prekvapenie im prichystajú tentoraz.

Zdroj/autor: oddee.com, hellomagazine.com, decoist.com. David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
1.5/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa