TIP na víkend: Obzrite si vzdialené kúty sveta z domáceho prostredia

2015-03-05 12:20:35 |   |    | 

Možno ešte kde tu spadne sneh, ale u nás dole na juhu už panuje ozajstná jarná nálada. Vidno prvé snežienky a zájsť do lesa je čoraz príjemnejšie. Naopak na severe je stále veľa príležitostí na lyžovanie. Výhľad na víkendové počasie tiež nie je na zahodenie, a preto by sme nemali premeškať príležitosť zájsť si do prírody. Podľa toho čo sme pre vás našli sa dá usúdiť, že možností bude dostatok. Pozrite si s nami prehľad udalostí na tento víkend. Kde sa zabavíte?



 

Trnava

 

V sobotu sa v meste uskutoční prvý večer cestovateľského festivalu Cestou necestou. Ide o zaujímavý projekt, kde sa stretnú všetci čo milujú cestovanie. V Art klube sa prezentácie viacerých cestovateľov začnú o 13:30 a budú pokračovať až do večerných hodín. Návštevníci sa oboznámia s krajinami ako Madagaskar, Barma, Mongolsko, a taktiež zistia, aké to je cestovať len tak svetom. Prezentovať sa budú skúsení cestovatelia, ktorí vám isto radi odpovedia aj na vaše otázky. Zažite tak skvelú a príjemnú atmosféru na cestách. Lístok si môžete zakúpiť v predpredaji na stránke Predpredaj.sk.

 

Bratislava

 

Už dnes sa začne podujatie Film a jedlo – dva jazyky s jednou gramatikou, ktoré bude zamerané na tvorbu svetoznámeho experimentálneho filmára Petra Kubelku. V Kine Mladosť sa budú premietať filmy o ňom, ale hlavne jeho vlastná tvorba. Dnes to bude film rakúskej filmárky Fragmenty Kubelku, ktorý bude rozprávať o jeho živote, a zajtra Kino Mladosť premietne 7 filmov spolu s jeho najslávnejším Arnulf Reiner.

 

Poprad

 

Aj tento víkend sa otvoria brány Poprad Arény pre deti a vlastne všetkých, ktorí milujú hry a dobrú zábavu. FestHry Poprad má aj tento krát pripravené tie najlepšie spoločenské hry, skákacie hrady a súťaže. Zabavia sa všetky vekové kategórie, ktoré ešte nezabudli, aké úžasné je sadnúť si za stôl s rodinou a priateľmi a len tak sa hrať. Komu sa hry zapáčia, bude si ich môcť zakúpiť. Novinkou bude malá putovná vedecká výstava. Zastavte sa tu v piatok od 15:00 do 20:00, v sobotu od 14:00 do 20:00 a v nedeľu od 14:00 do 19:00.

 

Zuberec

 

sobotu a v nedeľu sa zastavte v Zuberci, keďže sa tam bude konať Veľká cena Zuberca 2015. Sú to preteky psích záprahov, kde si obzriete aké nádherné a silné sú tieto psi. K pretekom si organizátori pripravili aj program pre návštevníkov a aj najmenších.

 

Valča

 

Teraz niečo pre ženy. Keďže bude v nedeľu Medzinárodný deň žien, lyžiarske stredisko Snowland Valčianska dolina sa rozhodlo uctiť si ich lyžovačkou zdarma. Všetky návštevníčky tak budú môcť osláviť svoj deň na lyžiarskom svahu.

 Zdroj/autor: SACR, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa