Rozprávková dovolenka s legendami: Multimediálne hry vám poodhalia Prešovský kraj

2015-06-17 08:00:00 |   |    | 

S príchodom moderných IT technológií sa mnohé zmenilo aj vo svete cestovania. Okrem toho, že mobily používame na lokalizáciu, vyhľadávanie informácií a podobne, teraz sa už aj na Slovensku môžeme aktívne zapájať. Na spoznávanie krás Prešovského kraja totiž pripravili aplikáciu, ktorá poodhalí tajomné legendy a zaujímavosti zo širokého okolia. Vyberte sa sem a vyskúšajte si ju sami.



 

Legendárium

 

Putovanie a hľadanie legendárnych postáv je určené hlavne deťom. Tento projekt v sebe zahŕňa ako zábavu, tak aj poznávanie pamiatok. Deti pri ňom navštívia 10 zaujímavých miest tunajšieho kraja. V každom z nich sa stretnú s postavou reprezentujúcou miestnu pamiatku, ktorá im vyrozpráva tunajšiu legendu. Takto sa deti zastavia v Medzilaborciach, Starej Ľubovni, Bardejove, Tatrách, Prešove, Sabinove, Kežmarku, Snine, Levoči a Červenom Kláštore.

Vďaka hre vyskúšajú ako lietal mních Cyprián, ako sa Móric Beňovský dostal z väzenia hradu v Starej Ľubovni, ako pracovala kľúčiarka v Kežmarku a mnohé iné.

Súčasťou spoznávania je aj súťaž o zaujímavé ceny v podobe tabletovvýletov. Deti si zadarmo stiahnu aplikáciu a pomocou GPS sa vždy lokalizujú až na dvoch miestach pri jednej pamiatke. Získajú tým body a možnosť vyhrať tablet. Okrem toho na každom mieste získajú aj nálepky do albumu s obrázkami legendárnych postáv. Ich súčasťou sú aj menšie nálepky, ktoré sa zbierajú a lepia na zlosovateľnú stranu. Už za tri nálepky deti získajú CD s legendami a rozprávkami.

 

Objavuj Prešovský kraj

 

Ďalšia súťažná hra čaká už nie len na malých. V spolupráci s portálom podmevon.sk si turisti budú môcť vybrať až z 250 bodov záujmu v tunajšom kraji. Potom pomocou mobilnej aplikácie budú získavať body za ich zdolanie. Každý bude mať inú hodnotu a následne tak turisti budú mať možnosť súťažiť o zaujímavé ceny. Aplikácia ich zavedie na známe miesta, ale aj menšie či úplne neznáme lokality. Objavia prírodu a pamiatky ako galérie a múzeá.

 

Cyklopátranie

 

Posledným zo zaujímavých projektov je práve Cyklopátranie. Ide o sériu cyklistických jednodňových podujatí, na ktorých zúčastnení spoznajú svoje okolie. Zábavno – športové stretnutie je pripravené v piatich lokalitách a je určené všetkým vekovým aj výkonnostným kategóriám. Na štarte si cyklisti vyberú trasu podľa svojich možností a schopností a pustia sa do súťaženia o body. Podľa mapy, ktorú dostanú, sa povozia po kraji a objavia jeho najkrajšie miesta. Na kontrolných stanoviskách získajú pečiatky s bodmi. Tie sa na záver dňa spočítajú a víťazí získajú pekné ceny. Vrcholom je konečné žrebovanie o bicykel. Každý súťažiaci získa za každú etapu lístok, ktorý ho zapojí do súťaže o hlavnú výhru. Losovanie prebehne 19.92015.

Podujatie je určené aj pre deti, keďže majú organizátori prichystané aj menej náročné trasy výhradne pre mladšie vekové kategórie. Spolu všetci objavia Medzilaborce – Cyklopátranie krajom Andyho Warhola (20. jún), Bardejov a okolie (4. júl), Pieniny (1. august), Levoču a Levočské vrchy (15. augusta) a Prešov a okolie (19. septembra).

Zdroj/autor: severovychod.sk, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa