RAKÚSKO Zadarmo do viedenských múzeí

2010-02-10 13:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Nielen viedenská, ale aj slovenská mládež do 19 rokov má od začiatku roka 2010 voľný vstup do spolkových múzeí a múzeí mesta Viedeň.



Doteraz platili školáci i stredoškoláci za vstupenky do múzeí vo viedenskej metropole od troch do piatich eur.

Veľký záujem malých i mladistvých návštevníkov sa očakáva predovšetkým v múzeách, v ktorých zaznamenali aj doteraz silnú návštevnosť mladého publika a to napríklad v Prírodovednom a Technickom múzeu.

Mládež do 19 rokov môže navštíviť zdarma napríklad aj Umelecko-historické múzeum, Belvedere, Albertinu alebo Rakúske múzeum užitkového umenia MAK. Múzeum moderného umenia MUMOK ide ešte o krok ďalej, aj študenti do 27 rokov sa môžu tešiť voľnému vstupu.

Grátis vstup pre deti a mládež ponúka aj detské múzeum ZOOM v komplexe MuseumsQuartieru, Národopisné múzeum a Viedenské múzeum na námestí Karlsplatz. Do ZOOMu majú vstup zdarma aj dospelí, ktorí doprevádzajú deti.

Viedenské múzeum ponúkne navyše pre všetkých návštevníkov voľný vstup každú prvú nedeľu v mesiaci.

Ostatné ceny vstupeniek do väčšiny viedenských múzeí zostávajú nezmenené. Len v Umelecko-historickom múzeu sa zvýši vstupné pre dospelých z 10 na 12 eur a v Prírodovednom múzeu sa zvýšilo základné vstupné o 2 eurá na 10 eur.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa