RAKÚSKO Kam vo Viedni

2010-04-25 08:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Výber viedenských kultúrnych a spoločenských podujatí nielen na víkend...



 

Kurzy „zaklínačov koní“ v Tiergarten Schönbrunn

 

Kone sú špecialistami v čítaní telesnej reči svojich protivníkov, takto sa dorozumievajú aj medzi sebou. Túto reč sa môžu naučiť aj ľudia a cielene ju využívať.

Od apríla ponúka viedenská Tiergarten Schönbrunn workshopy tzv. zaklínačov koní. Semináre povedú školení tréneri koní, ktorí zasvätili svoju profesiu vedeckému štúdiu reči zvierat. Počas kurzu účastníci preniknú do sveta koní a získajú vedomosti aj o vlastnom tele, o význame znakov a o využívaní reči tela. Prostredníctvom koní si účastníci kurzu vyskúšajú, čo znamená hovoriť bez slov a byť porozumený. Kurzy sú vhodné pre deti aj dospelých a stoja 48 eur plus vstupné do zoo.

 

 

Viedenský Hofmobiliendepot sa vo svojej jarnej prezentácii zameral na švédsky dom nábytku IKEA. Pod názvom Fenomén IKEA prinesie Hofmobiliendpot od 9. apríla stovku exponátov, ktoré mapujú vznik podniku o jednom mužovi až po dnešnú značku IKEA, ktorá ovplyvňuje už takmer 50 rokov spôsob bývania ľudí v celej Európe.

Výstava, ktorá je o IKEA, avšak nie od IKEA, predstaví aj návrhy v dizajnérsko-historickom kontexte, ako aj 30 kusov mobiliáru na porovnanie, ktoré vytvorili iní dizajnéri. Na svetelný dizajn si „posvieti“ špeciálna sekcia IKEA-Hacks.

Návštevníci sa oboznámia s návrhmi IKEA dizajnérov, pre ktorých je typické prepájanie elementov škandinávskej moderny ako materiálu dreva, materiálov s odolnými povrchmi a organických foriem, ako aj modernými dizajnérskymi štýlmi a hnutiami ako napríklad štýlom 60-tych rokov alebo škandinávskym štýlom čerpajúcim z ľudovej tradície.

Výstava Fenomén IKEA bude prístupná vo viedenskom Hofmobiliendepot (Andreasgasse 7) denne okrem pondelka od 10.00 do 18.00do 11. júla.

 

 

Filmové múzeum vo Viedni prinesie po prvý raz v Rakúsku od 9. apríla retrospektívu venovanú farebnému filmu. Pod názvom Filmové farby prevedie retrospektíva od počiatočných, ručne farbených filmov, šablónami kolorovaných rozprávkových príbehov cez éru Technicoloru až po veľkolepé farebné experimenty moderného talianskeho a francúzskeho kina.

Program retrospektívy ponúkne 35 celovečerných zahraničných filmov a viac ako 50 farebných animácií, dokumentov a avantgardných snímkov. Filmový výber siaha od diel Walta Disneyho, Oskara Fischingera cez Veit Harlansove Kroky obete až po snímky z Japonska a indického Bollywoodu.

Retrospektíva Filmové farby potrvá vo Filmovom múzeu (Augustinerstraße 1) až do 7. mája.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa