Pre vyznávačov behu na lyžiach: 50 km bežeckých tratí čaká vo Vysokých Tatrách

2012-11-28 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Vysoké Tatry ponúkajú okrem zjazdového lyžovania aj vhodné podmienky pre bežkárov. Tento šport sa teší čoraz väčšej obľube a jeho nadšencami nie sú len Slováci, ale aj Poliaci a Česi.



Bežecké trate na Štrbskom Plese zodpovedajú parametrom a kritériám štandardu Svetovej lyžiarskej federácie FIS. Okrem tradičných bežeckých tratí v dĺžke päť, štyri, tri, dva kilometre a ďalších, bol vytvorený aj šprintérsky okruh, ktorý je situovaný tak, aby diváci mali čo najväčší zážitok z priebehu pretekov. Na jednej z tratí je potrebné zmeniť trasovanie, čím sa výrazne zlepšia podmienky na organizovanie svetového pohára.

Na Štrbskom Plese je k dispozícii 11 tratí, z ktorých dve sú kategorizované ako ľahké, štyri ako stredne ťažké a zvyšné ako ťažké. V Starom Smokovci môžu bežkári využiť šesťkilometrovú, stredne ťažkú trať. Podarilo sa totiž opäť sprejazdniť trať od Kyselky smerujúcu na Vyhliadku nad Smokovcom a ponad Grand hotel Bellevue v Hornom Smokovci.

Tri ďalšie trate vedú z Tatranskej Lomnice, jedna trojkilometrová, stredne ťažká na Jamy, ďalšia 13-kilometrová do Tatranských Matliarov a posledná, ktorá má päť kilometrov a je ohodnotená ako ľahká, vedie do kempu.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa