Lyžiarske strediská ponúkajú spoločné skipasy

2010-10-03 09:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Veľké lyžiarske strediská vo Vysokých Tatrách, v Jasnej, Veľkej Rači a na Donovaloch, sa po štyroch rokoch vracajú k predaju spoločných skipasov počas zimnej sezóny...



 V ponuke sú okrem desať a 15 dňových lístkov aj celosezónne vstupenky na vleky. Za sezónny lístok zaplatí záujemca v predpredaji 290 eur, povedal marketingový manažér Parku snow na Donovaloch Miroslav Dobrota. 

Na predaji spoločných skipasov sa dohodli strediská vlastniace skupina J&T a 1. tatranská už v sezóne 2006/2007. "Vtedy sme však ponúkali iba 15-dňový lístok," spresnil Dobrota. Záujemcom umožní Slovakia super skipass využívať 85 kilometrov lyžiarskych tratí v piatich zo siedmich slovenských TOP stredísk.

Okrem zjazdoviek na Donovaloch a oboch stranách Chopka platí spoločný lístok napríklad aj na Štrbskom plese či v Tatranskej Lomnici

Výhodnejšie ceny spoločných skipasov ponúkajú strediská do Vianoc. Na desaťdňový lístok pre dospelého si musia lyžiari pripraviť 200 eur, 15-dňový skipas je o 30 eur drahší.

Predaj skipasov prostredníctvom internetu a siete predajcov začína 15.októbra 2010.

Na Donovaloch však mierne zdražejú bežné lístky na vleky. Celodenné lyžovanie pre dospelého vyjde na 24 eur oproti 22 eurám v minulom roku. 

Spoločné lístky na vleky v rôznych lyžiarskych strediskách zatiaľ nie sú na Slovensku na rozdiel od iných krajín bežné. V posledných rokoch takúto službu až na výnimky ponúkali iba na zjazdovkách, ktoré mali spoločných majiteľov. Na jeden lístok mohli lyžiari využívať napríklad vleky a lanovky v Jasnej aj v Tatranskej Lomnici patriace pod spoločnosť Tatry Mountain Resort. Celoročný skipas stál 399 eur a bol tak výrazne drahší ako v tomto roku ponúkaný lístok. 

K spolupráci prinútil strediská hospodárskou krízou a prijatím eura ovplyvnený pokles počtu návštevníkov. Vlani sa dohodli na spoločnom predaji lístkov tri lyžiarske areály Jasenská dolina, Martinské hole a Valčianska dolina a spoločný lístok ponúkali aj dve strediská v Zuberci.


 

Zdroj/autor: parksnow,čtk,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 8. máj. 2024. Meniny má Ingrida.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa