Kam za najlepšími službami? Ako si vybrať hotel, kde sa o vás luxusne postarajú?

2013-12-01 12:00:00 |   |    | 

Máte príliš malý vankúš? Prehriatu izbu? Špeciálnu diétu? Všetky tieto drobnosti musí počas vašej dovolenky riešiť personál hotela. Kam ísť, aby ste sa mohli spoľahnúť na perfektné služby? Prinášame vám zoznam hotelov, kde sa o vás prvotriedne postarajú, nech už budú vaše požiadavky akékoľvek.



Cena nie je to najdôležitejšie - toto je základné pravidlo, ktoré platí pri vyberaní hotela s kvalitnými službami. Veľmi dobré služby môže poskytovať i hotel, ktorý je lacnejší. Samozrejme však platí, že predpoklad kvalitných služieb je omnoho pravdepodobnejší v hoteli, ktorý má viac hviezdičiek. I tu sa ale majte na pozore - vždy si skontrolujte, či ide o oficiálne alebo neoficiálne hodnotenie.

 

  • Udeľovanie hviezdičiek hotelom

Hviezdičky hotelom udeľujú buď špeciálne asociácie alebo si ich majitelia hotelov udeľujú sami. Ktorá metóda je objektívnejšia, nie je nutné zdôrazňovať. Keď si budete vyberať ubytovanie, pozrite sa, podľa akých certifikátov daný hotel odvodzuje svoje hviezdne ohodnotenie. Každá krajina má vlastnú asociáciu, ktorá hviezdičky udeľuje, je teda dobré sa vždy najskôr zorientovať v tom, aké pomery a štandardy pre vybranú krajinu platia.

 

Kam vyraziť za perfektnými službami?

Perfektné služby sú tie, pri ktorých akákoľvek vaša prosba smerom k personálu nezostane bez povšimnutia. Skôr než vyrazíte na dovolenku, prečítajte si recenzie na vybraný hotel - skúsenosti zákazníkov sú na nezaplatenie. „Ten hotel má snáď šesť hviezdičiek, ale mne sa tí súkromní komorníci zdali až príliš vtieraví - stále sa nás pýtali, či niečo nepotrebujeme,“ píše napríklad jedna zákazníčka slávneho hotela Burj Al Arab v mrakodrape v tvare plachetnice v Dubaji.

Prejdite si náš zoznam tipov na hotely a strediská, ktoré patria k najlepším na svete, pokiaľ ide o služby.

 

Coral Sand Resort, Austrália

Na najsevernejšom ostrove súostrovia Mamanuca na pláži Trinity Beach leží luxusné stredisko, kde sa môžete ubytovať v prepychových bungalovoch „bure“. Hlavnou devízou tohto austrálskeho strediska, z ktorého je to len kúsok k Veľkému bariérovému útesu, je pokoj a súkromie. Dokonca tu nie je možné ubytovať sa s deťmi mladšími ako 12 rokov - na pláži už nebudete musieť neustále z osušky odstraňovať piesok z prebehujúcich detských nožičiek.

 

Sandals Regency Spa, Svätá Lucia

„Luxus v cene“ - touto vetou sa profiluje prepychové stredisko na ostrovoch Svätá Lucia, kde z azúrového mora vyčnievajú vysoké zelené hory, porastené tropickým pralesom. Rozprávková krajina Svätej Lucie je posiata niekoľkými luxusnými strediskami. Okrem božských výhľadov z úpätia hory na Karibik pod vami ich spája tiež neustála snaha splniť každé vaše želanie.

 

Hotel Le Touessrok, Maurícius

Maurícius je slávny vďaka možnosti prechádzok po morskom dne a tiež vďaka pokoju, ktorý tu vládne. Nie je tu hotel na hoteli, ale len niekoľko luxusných a poriadne drahých rekreačných centier. To najslávnejšie, víťaz mnohých rôznych ankiet, je hotel Le Touessrok. Rozkladá sa na malých ostrovčekoch, takže trebárs do reštaurácie vás vozia súkromné lode. Koralové more a pláže tu dopĺňa krásna architektúra hotela i unikátne služby, ako kulinárske šou alebo golfové turnaje.

 

Diamonds Star of the East, Zanzibar

Stredisko pozostáva len z jedenástich súkromných víl v africkom štýle, pričom ku každej vile náleží súkromná pláž, súkromný bazén a záhrada, súkromná vírivka i služby komorníka, ktorý vám bude na vašu súkromnú terasu s výhľadom na oceán po celý deň i noc servírovať chladené kokteily. Toto je luxus s veľkým L, kde nemusíte ani kráčať - nachystaný je tu pre vás totiž i elektromobil.

 

Lapa Rios EcoLodge, Kostarika

Trochu iný prepych nájdete v Eko hoteli v Kostarike. Tu stavili na ekologické cítenie horných desaťtisíc a ponúkajú vám pobyt v stredisku, kde je všetko vyrobené z prírodných materiálov, vodu ohrievajú solárnymi panelmi a zelenina sa pestuje na záhradke. Romantické dovolenkové centrum nájdete v privátnej prírodnej rezervácii, všetky domčeky sú postavené z dreva, okolo je tropická džungľa a skvostný výhľad na more, nachádzajúce sa 100 metrov pod vami.

 

Reklamný odkaz

Zájazdy za najlepšími službami

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky luxusné zájazdy:

 

  • Luxusný pobyt na Zanzibare: Rajský Zanzibar voňajúci korením, súkromné vily a súkromné pláže. Pobyt na tomto ostrove sa rovná výletu do fantázie, kde sa sny menia na skutočnosť. Nechajte sa zlákať!
  • Piesočný raj na Mauríciu: Úžasný komplex na súkromnom ostrove lemovanom bielymi plážami a azúrovými lagúnami. Doprajte si maximálne súkromie, prvotriedne služby a neuveriteľne exotickú romantiku.
  • Luxusné súkromie v Austrálii: Zapadajúce slnko ožiari vlny mora do oranžova a vy si pri sviečkach pochutnávate na špecialitách tunajšieho šéfkuchára. Luxus v Austrálii? Vydajte sa do nádherného dovolenkového raja v Cairns.

 

Zdroj/autor: Viola Kratochvílová, Tomáš Cikán, ESO travel, reklamný článok, drom

 

 

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.5/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa