8 rajov pre shopoholičky: V týchto mestách vám zaplesá srdce

2015-06-03 12:00:00 |   |    | 

Spýtajte sa ženy na to, ako by mala vyzerať jej ideálna dovolenka podľa predstáv a odpoveď bude u väčšiny rovnaká. Chcú si oddýchnuť, zabaviť sa a nakupovať. Nielen shopoholičky si prídu v obchodoch na svoje. Dámy si takto rady zlepšia náladu, doplnia šatník a s veľkým úsmevom sa potom môžu vrátiť domov. Takže kde by mali muži zobrať nabudúce svoju najdrahšiu, aby sa v jej očiach stali tým najlepším chlapom na svete?



 

Londýn

 

Pri výlete do tohto mesta máte hneď niekoľko výhod. Letenky zoženiete za dobrú cenu a pokiaľ poznáte ten správny čas, keď sa akurát konajú výpredaje, ocitnete sa vo svojom raji. Vyberať môžete z niekoľkých možností. Ak prahnete po luxusných značkách a prestížnom oblečení, zavítajte do Kensigtonu alebo Chelsea. Ak máte radšej dostupné značky pre stredné vrstvy, potom vyskúšajte napríklad Oxford alebo Bond Street. Výbornou voľbou sú aj predmestia s menšími nákupnými centrami, kde nie sú také davy ľudí a môžete si vyberať pokojnejšie. No a pokiaľ chcete radšej niečo netradičné a kreatívne, často predávané priamo umelcami, ktorí tieto veci vytvorili, vyberte sa do Camden Town na ich trh.

 

Paríž

 

Domov módy. Práve tam si môžete nakúpiť kúsky, ktoré aktuálne vládnu svetu módy. Špecializujte sa na menšie butiky. Tie vám ponúkajú kreatívnejšie outfity, ktorými zažiarite pri akejkoľvek príležitosti. Keď by ste zatúžili po niektorej z prestížnych domácich značiek, potom skúste obchody na Champs Elysées. No pokiaľ hľadáte niečo štýlové, vďaka čomu budete vynikať v dave, skúste zájsť ďalej od centra do obchodov začínajúcich návrhárov, ktorí pre vás pripravia skutočne zaujímavú ponuku.

 

Miláno

 

Povinná zastávka v Taliansku. Domov značiek ako Prada, Gucci alebo Versace. Toto mesto je zároveň ako stvorené pre dámsku jazdu. Môžete si tam dopriať dostatok kultúry, umenia, dobrého jedla a samozrejme aj nakupovania. Perlou spomedzi všetkých obchodov je Galleria Vittorio Emanuele II, ktoré je najstarším nákupným centrom na svete. Úžasná je i samotná historická budova, no najväčšiu pozornosť budú pre vás istotne predstavovať všetky butiky s perfektnou ponukou. Ak prídete v čase výpredajov, hľadajte špeciálne obchody, v ktorých sa tovar prakticky dopredáva. Všetky značky tam pošlú svoje zvyšné odevy, ktoré získate za malý zlomok pôvodnej ceny.

 

Los Angeles

 

Alebo tiež nakupovanie s pridanou hodnotou. Práve tam môžete stretnúť najviac celebrít, s ktorými môžete pestovať vašu vášeň. Keď v obchode náhodou uvidíte váš idol z filmového plátna, bude to istotne príjemným oživením celej dovolenky. K tým drahším štvrtiam patrí napríklad Melrose Avenue. No opäť treba zájsť do väčších nákupných centier, ktoré ponúkajú cenovo prístupnejšie značky. S predstihom sa tak dostanete k mnohým novinkám a tie dostanete navyše za skvelú cenu.

 

Turecko

 

A teraz niečo z iného súdka. Výborne sa dá nakúpiť nielen v luxusných obchodoch alebo výpredajoch. Keď máte v sebe aj kúsok obchodníka, bolo by škoda, ak by ste vaše schopnosti nevyskúšali aj na nejakom trhovisku. Pre vašu vášeň je potom ako stvorené Turecko. Jasné farby, chuť experimentovať a bohaté róby. To je jasná známka všetkých tureckých bazárov. Všetko by to však nebolo nič, pokiaľ by ste neuplatnili aj vyjednávanie. O cenách sa môžete dohadovať a hľadať to, čo je pre vás najvýhodnejšie. Za pomerne nízke náklady tak môžete odísť domov s plným kufrom nového oblečenia a doplnkov.

 

Dubaj

 

Nedajte sa oklamať všetkým tým luxusom. Pochopiteľne sa môžete zamerať i na tieto značky. Nájdete ich najmä vo väčších obchodných centrách. Pre vás však budú opäť zaujímavejšie predmestia s malými butikmi, prípadne i trhoviská. Štýl oblečenia bude uchovaný, iba ceny budú prijateľnejšie. Dubaj je navyše vynikajúci na nakupovanie doplnkov. Stačí si vybrať vhodnú cenovú kategóriu a pustiť sa do nakupovania.

 

Madrid

 

Ide o španielsku obdobu Milána. Taktiež je to fantastické mesto pre milovníkov módy. Veľmi dobre známou časťou je najmä tzv. „Zlatá míľa“. Súdiac podľa názvu tam nájdete najmä obchody prestížnych značiek. Madrid však ponúka šancu na nákupy všetkým shopoholičkám. Takže presuňte sa trošku ďalej a vrhnite sa na nákupy lacnejších, no taktiež dobre známych značiek. Ceny sú tam často veľmi prijateľné a navyše to môžete skĺbiť aj s oddychom v niektorom z tapas barov alebo zájdite niekde na pohár lahodného vína.

 

Dublin

 

Poradíme vám jeden malý trik. Ceny sú tu prijateľnejšie ako v iných metropolách. Čiže i keď chcete nakupovať v luxusných butikoch, vyjde vás to o niečo lacnejšie ako trebárs v Londýne. Takéto známejšie značky nájdete na Grafton Street, kde sa nachádza i veľký obchodný dom, v ktorom nájdete všetky prestížne značky. Ďalšie obchodné ulice nájdete priamo pri O`Connel Street, Henry a Mary Street, ktorých výhodou je, že tam nájdete obchody všetkých kategórií a môžete to tak lepšie skombinovať podľa vašich možností.

 

Zdroj/autor: vagobond.com, venuelust.com, bms.co.in, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa