TOP 10 luxusných európskych hostelov za najnižšie ceny

2014-11-26 12:30:00 |   |    | 

Hoci radi cestujeme za čo najnižšie ceny, občas sa stane že prestrelíme. V snahe ušetriť napríklad na ubytovaní sa dostaneme do hostela, či hotela, ktorý ani zďaleka nezodpovedá zaplatenej cene. Preplnené izby plné špinavých postelí a posteľného povlečenia sú dnes asi len pre silné žalúdky. Naviac sa vzmáha nový trend luxusného cestovania, takzvaného „Posh“. Posh sú stany, lesné chaty a aj hostely. Tieto vás ale prekvapia, pretože ich ceny sú nanajvýš zaujímavé. Dajú sa porovnať s bežnými lacnými ubytovaniami.



 

Po celej Európe

 

Pomaly ale isto sa v hlavným mestách starého kontinentu objavujú menšie hostely, v tomto prípade „poshtely,“ ktoré udivujú vybavením aj cenami. Spájajú moderné technológie, skvelý dizajn a priaznivé ceny.

Tie sa pohybujú od 30 do 50 eur za noc. Keď si ale predstavíme, že sú to hostely pripomínajúce skôr luxusné hotely, ktoré sa nachádzajú v centrách metropol pochopíme, že ani 50 eur nie je veľa.

 

Podľa stránky trivago.com sú najlepšie práve tieto poshtely:

 

Casa Gracia, Barcelona

 

Štýl a pohodlie spojené s unikátnym katalánskym prostredím.

Ceny sa začínajú na 37 eurách.

 

Generator, Dublin

 

Urbánny štýl prepája nové spolu s recyklovanými materiálmi, ako tehlami. Napriek tomu, že ide o sieť hostelov Generator Hostels, každý z nich je unikát, a to platí aj o tomto Dublinskom.

Ceny začínajú na 29 eurách.

 

Kex, Reykjavík

 

Uhádnete, čo znamená názov hotela? Na Slovensku to asi nebude ťažká hádanka, ide totiž o obyčajný keks. Hostel bol zariadený v bývalej továrni v umeleckej štvrti a niektoré svoje priestory zdieľa aj s Múzeom živého umenia.

Ceny sa pohybujú od 64 eur, a v cene je aj raňajkový bufet.

 

Gallery Hostel, Porto

 

Milovníci umeniadizajnu, by do iného hostela v meste azda ani nemali chodiť. Tu to umením priam žije. Na chodbách a v spoločných priestoroch sú vystavované rôzne diela, dodávajúce hostelu tú správnu atmosféru.

Ceny začínajú na 46 eurách.

 

ONE80°, Berlín

 

Priamo v centre metropoly leží práve tento hostel. Modernistický nábytok v spojení so šik dizajnom vytvárajú dokonalý priestor pre mladých a aktívnych ľudí. Z hostela nemusíte ani odísť, v noci sa pod ním začína diskotéka.

Ceny začínajú na 51 eurách.

 

 Clink78, Londýn

 

V centre Londýna nájdete tento hostel v 200 ročnej budove. Dizajnéri tu prepojili viktoriánsku architektúru s modernými neónovými nápismi, čím sa im podarilo stvoriť jedinečný priestor.

Ceny začínajú na 61 eurách.

 

U Hostel, Madrid

 

Majitelia vsadili na kontrast otvorených priestranných iziebminimalistickým vybavením. Návštevník by od oka ani neuhádol, že ide o zrekonštruovanú budovu z 19. storočia. Kto sem príde, ten sa môže opaľovať na terase, alebo si zájsť do malej kinosály.

Ceny začínajú na 39 eurách.

 

Dream Hostels, Tampere

 

Žiarivý a priestranný hostel ponúka skvelé ubytovanie vo fínskom meste Tampere. Jednoduchéčisté línie podliehajú príjemnému severskému štýlu, ktorý v návštevníkoch vzbudzuje dojem ticha a pokoja.

Cena začína na 56 eurách.

 

Palmers Lodge Swiss Cottage, Londýn

 

Pri rekonštrukcii tohto hostela sa nepozabudlo na tradičné črty budovy. Tehly a historické schodisko dopĺňa drevený nábytok. V lete zase zákazníci môžu ísť na terasu, kde sa griluje.

Ceny začínajú na 65 eurách.

 

Maverick hostels, Budapešť

 

Budova postavená ešte za Habsburgovcov sídli len 15 minút od centra. Opäť sa tu spája moderný dizajn s historickými prvkami dodávajúci autentickosť.

Ceny začínajú na 28 eurách.

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa