Turistika na Slovensku

Zaujímavosti o slovenských vrchoch: Kráľova hoľa spája ľudí z Horehronia, Liptova i Spiša

Kráľova hoľa
2019-03-17 12:00:00

Kráľova hoľa má nadmorskú výšku bezmála 2000 metrov nad morom, ani to však ľuďom odjakživa nebránilo v tom, chodiť cez ňu do vedľajšieho regiónu a stretávať sa. Je to hraničný kopec, ktorý v podstate spája Horehronie, Spiš a Liptov, čo dodnes pripomínajú aj folklórne slávnosti Pod Kráľovou hoľou organizované v Liptovskej Tepličke. viac »

Vrátna dolina – fantastická turistika v srdci Slovenska

Vrátna dolina
2019-02-28 12:00:00

Jedna z najkrajších dolín Slovenska, preslávená legendárnym Jurajom Jánošíkom a chránená kamenným mníchom - aj to sú prívlastky Vrátnej doliny. viac »

Zaujímavosti o slovenských vrchoch: Urpín v útrobách skrýva jaskyne i protiatómový kryt

Pohľad na Banskú Bystricu
2019-02-22 00:00:01

Keď sa povie mesto pod Urpínom, takmer každému je jasné, že ide o Banskú Bystricu. Slovné spojenie s dominantným vrchom je synonymom pomenovania krajskej metropoly. Názov je starobylý a nemá jednoznačné vysvetlenie. Dal však meno organizáciám či produktom z tohto mesta a podľa neho sa napríklad volá folklórny súbor, hotel, ale aj pivo. viac »

Fotograf strávil mrazivú noc na Kriváni, výsledkom sú nadpozemské fotografie

Fotograf strávil mrazivú noc
2018-10-10 00:00:01

Stará legenda hovorí, že keď už bolo všetko na svete vytvorené, z neba zletel anjel, aby sa naň pozrel. Zeme sa dotkol na tom najkrajšom mieste – úpätí Vysokých Tatier. Až za súmraku si uvedomil, očarený všetkou tou krásou naokolo, že sa musí vráť späť do neba. A tak vzlietol, pravým krídlom však zavadil o tmavý kopec a ulomil jeho vrchol. Odvtedy patrí k najpôsobivejším štítom a jeho podoba je pre mnohých symbolom našej krajiny. Fotograf Peter Lengyel Kriváň zvečnil v podobe, akú mohlo doteraz vidieť len veľmi málo šťastlivcov. viac »

Dva dni nonstop v horách: Dana a Radoslav ako prví absolvovali zimný maratónsky prechod Západnými Tatrami

Dana Ivanovová a Radoslav
2018-08-18 00:00:01

Slovenským horolezcom sa začiatkom marca podaril skutočne husársky kúsok – bez jedinej dlhšej prestávky či spánku prešli celý hrebeň Západných Tatier. Trvalo im to 33 hodín, počas ktorých prešli vyše 42 kilometrov a nastúpali a naklesali dokopy 10 000 výškových metrov. Takto na dva dni na hrebeni spomína Dana. viac »

Tri poklady Ružomberka – Čutkovo, Hrabovo a Malinô Brdo

Tri poklady Ružomberka –
2018-08-07 12:00:00

Liptov, prekrásny región Slovenska, ktorý je turistami hojne navštevovaný. Práve tu leží Ružomberok, centrum dolného Liptova. Svoju krásu odzrkadľuje najmä v dvoch dolinách, Čutkovskej a Hrabovskej, ale i v známom lyžiarskom stredisku Malinô Brdo. viac »

Smrekovica – poklad Liptova v lone prírody

Smrekovica, Veľká Fatra
2018-05-29 12:00:00

Ak hľadáte miesto, ktoré nepodľahlo veľkej návštevnosti turistov a kde nájdete pokoj a oddych v lone čistej prírody, navštívte Smrekovicu. viac »

Donovaly – v minulosti uhliarska osada, dnes centrum zábavy

Donovaly
2018-05-24 00:00:01

Asi každý z nás pozná horský priechod Donovaly, minimálne ním pri svojich potulkách na Slovensku prešiel. Jeho minulosť patrila výrobe dreveného uhlia, dnes je centrom zábavy pre malých aj veľkých. viac »

Letná sezóna v Národnom parku Poloniny sa pomaly začína

Poloniny
2018-05-14 08:00:00

Letná sezóna v Národnom parku (NP) Poloniny na východe Slovenska sa pomaly začína. Keďže ide o najnavštevovanejšie obdobie roka, väčší nápor turistov očakávajú aj v tomto území. Pre TASR to uviedol riaditeľ Správy NP Poloniny Mário Perinaj. viac »

Chopok – jedna z najkrajších vrcholových turistík Slovenska

Chopok, Nízke Tatry
2018-04-05 00:00:01

Chopok je tretím najvyšším vrchom v Nízkych Tatrách (2024 m n. m.). Vďaka neopakovateľným kruhovým výhľadom patrí k vôbec najnavštevovanejším vrcholom Slovenska. Ak hľadáte vhodné miesto pre vrcholovú turistiku spolu s deťmi, Chopok je pre vás ideálnou voľbou. viac »


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa