Cestovateľské publikácie

Zaujímavá novinka v B. Bystrici: Prejdite sa po miestach, kde sú pochované známe osobnosti

2021-04-09 07:00:00 |

Na území Banskej Bystrice sa nachádza 22 cintorínov. Každý jeden v sebe ukrýva životné príbehy aj významných osobností, architektonické skvosty či národné kultúrne pamiatky. Samospráva ich spojila do publikácie Sprievodca po pietnych miestach Banskej Bystrice, ktorú si záujemcovia môžu bezplatne vyzdvihnúť vo výdajných okienkach informačného centra na Námestí SNP alebo turistického a informačného centra na autobusovej stanici.

Viac článkov

Knižné tipy, triky, nápady: Nepremrhajte možnosť na skvelý výlet u nás doma

Slovensko
2014-06-26 14:00:00

Internet je skvelý zdroj informácií, ale veľa z nás predsa len stále uprednostňuje vôňu kníh. Možnosť chytiť ich do rúk a prelistovať nás vracia späť v čase a dodáva istotu, že dané informácie sú nespochybniteľné. A keď sa ich téma zameria na cestovanie niet nad čím váhať. Knižné tituly o cestovaní na Slovensku nás inšpirujú k spoznávaniu domoviny- pretože všade dobre, doma najlepšie. viac »

77 Naj Slovensko

kniha 77 Naj Slovensko
2014-05-28 12:00:00

SLOVENSKO - Na rozlohou malé Slovensko sa vmestí toľko hodnôt a krás! V krajine v srdci Európy je množstvo kultúrnych pamiatok a prírodných zaujímavostí, ktoré vzbudzujú u domácich obyvateľov hrdosť, u návštevníkov spoza hraníc obdiv. Objavte aj vy všetky krásy pod Tatrami. viac »

Bicyklom po Slovensku? Toto sú najkrajšie cyklotrasy!

kniha Najkrajšie cyklovrcholy
2014-05-21 15:00:00

SLOVENSKO - Cyklovýstup na Veľkú Javorinu, Inovec, na Vtáčnik i Kráľovu hoľu, ale aj Volovec, Eliášovku či Folkmarskú skalu. Lahôdka pre milovníkov cyklistiky. Najkrajšie cyklovrcholy je novinka z edície Po Slovensku, ktorá postupne mapuje najkrajšie trasy a lokality na Slovensku, poznáva Slovensko pešo, na bicykli, v aute či z vtáčej perspektívy a umožňuje spojiť aktívny oddych s poznávaním jednotlivých kútov našej krajiny. viac »

Zaujímavý príbeh: Slovák našiel pokoj v kanadskej divočine

Yukon, Kanada
2014-05-18 12:00:00

SLOVENSKO/ KANADA - Martin Notbúk Šóš je rodák z Tatier, no odmalička ho lákal život severoamerických Indiánov. A tak sa vybral do malej dedinky Mayo uprostred divočiny, ktorá sa mu stala druhým domovom. „Som wranglerom na Yukone, ktorý je rozlohou desaťkrát väčšou ako Slovensko a len s okolo tridsaťtisíc stálymi obyvateľmi. Žijem uprostred divočiny a plním si chlapčenské sny,“ píše Martin o svojej ceste. Jeho (Yu)konský zápisník je lahôdka pre tých, čo majú radi prírodu, divočinu a dobrodružstvo. viac »

Sardínia

obálka knihy
2014-04-11 15:00:00

Nový celo farebný sprievodca dôverne známym, ale napriek tomu stále udivujúcim ostrovom. viac »

Spoznajte tajomstvá mestských múzeí a synagóg

kniha Mestské múzeá
2014-02-12 14:30:00

Prostredníctvom takýchto kníh dokážeme lepšie spoznať Slovensko, našu históriu i to, ako žili naši predkovia. Kvalitne spracované publikácie vydavateľstva Dajama sú užitočným sprievodcom, ktorý dokáže inšpirovať a odkryť pútavé lokality a pamiatky. viac »

Indiáni na vojnovom chodníku

kniha Indiáni na vojnovom
2014-02-01 10:00:00

Vinnetoua pozná každý, ale čo dnes vedia ľudia o stovkách a tisíckach skutočných Vinnetuov, neromantických a nepatetických hrdinoch indiánskych bojov, povstaní a vzbúr? „V pevnosti Fort Sill v samom srdci Spojených štátov som prechádzal malým vojenským cintorínom, na ktorom sú pochovaní bojovníci najstatočnejšej skupiny Severnej Ameriky - Apačov. Skláňal som sa nad jednoduchými náhrobkami. Na jednom z nich jediné meno: Geronimo. Geronimo! Najodvážnejší, najvytrvalejší bojovník,“ píše známy cestovateľ Miloslav Stingl v knihe Indiáni na válečné stezce. viac »

Najväčšie záhady a mystériá

kniha Najväčšie záhady a
2013-12-18 12:00:00

Atlantída - stratený kontinent. Svet Mayov. Sumeri či vzostup a pád mesta Elefsina. Vo všetkých časoch a za každých okolností sa v celom obývanom svete darilo mýtom. Inšpirovali sa tým, čo sa odohrávalo mimo ľudského tela a mysle. viac »

Virtuálna prechádzka starým Slovenskom

Na starých pohľadniciach
2013-11-29 16:00:00

V úžasnej sérii ...na starých pohľadniciach vydavateľstva Dajama vychádzajú ďalšie skvelé knižky. Je to taká pohľadnicová prechádzka mestami a regiónmi desiatky rokov dozadu. Doteraz vyšla napríklad Banská Štiavnica, Bratislava, Nitra, Orava či príroda Tatier. Najnovšie prírastky sú tiež pozoruhodné - Trnava a okolie, Trenčín a Kúpele. viac »

Zacestujte si v čase!

kniha Retro
2013-11-21 11:10:00

„Kupte si slunce na dovolenou.“ Vyzýval Čedok v časoch socializmu. Bulharsko bolo vtedy celkom obľúbené, hoci po hrboľatých cestách a pri technických možnostiach vtedajších áut trvala cesta niekoľko desiatok hodín. Čechoslováci tak radšej mierili na bližší sever - do Albeny, Balčiku, na Zlaté piesky a Slnečné pobrežie. viac »


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa