Rakúsko

Prastaré observatórium, kamene plné sily i chodník druidov: 6 mystických miest v Dolnom Rakúsku

Ovocné stromy ako svedkovia
2022-09-23 00:00:00

Dolné Rakúsko láka turistov na mnohé zaujímavosti, okrem malebných mestečiek či skvelého vína môžete napríklad objavovať aj prastaré miesta s úžasnou energiou, neobyčajné nálezy a mystické skalné útvary opradené tajomstvom uprostred prírody. viac »

Rakúsky Weinviertel - raj cyklistov a vinárov

Návrat po cykloceste Chardonnay
2022-09-10 13:00:00

Dolné Rakúsko je známe svojou sieťou kvalitných a zaujímavých cyklotrás. Jednou z oblastí, kde môžete niektoré z nich vyskúšať, je aj vinársky región Weinviertel, ktorý cyklistom ponúka vyše 1600 kilometrov cyklotrás. Hlavne na severe môžete cyklistiku spojiť aj s návštevou viacerých atrakcií. Tunajšie trasy vedú naprieč vinohradmi, cez vínne uličky, ale aj okolo hradov a zámkov. My sme niektoré z nich vyskúšali a východiskovým bodom nám bolo malebné vinárske mestečko Retz. viac »

Tip na nezabudnuteľný víkend u susedov: Retz patrí k najkrajším mestečkám Rakúska

Radnica v Retzi
2022-09-01 00:00:00

Letné prázdniny síce skončili, avšak mnohí z vás ešte možno rozmýšľajú, kam by sa vybrali na výlet. Ak máte radi dobré víno aj jedinečné atrakcie, Retz vás určite nesklame. Toto malebné mestečko je centrom jednej z najväčších vinohradníckych oblastí Rakúska, ktoré je zo všetkých strán obklopené udržiavanými vinicami a ponúka pre všetkých jedinečné zážitky z minulosti i súčasnosti. viac »

Reblauský expres - jeden z najpopulárnejších turistických vlakov v Rakúsku

Reblauský expres
2022-08-08 12:00:00

Premýšľate, kam sa najbližšie vybrať na výlet a kde by ste zažili niečo netradičné? Vyskúšajte jazdu na jednom z najpopulárnejších turistických vlakov v Rakúsku - Reblauským expresom (Reblaus Express). Tento nostalgický zážitkový vlak premáva na severe Dolného Rakúska, pri hraniciach s Českou republikou medzi mestečkami Retz a Drosendorf. Jazdou po tejto jedinečnej trati môžete spoznať najkrajšie miesta tamojšieho regiónu. viac »

Čas zastaviť sa a užívať si: Viedenské kaviarne boli obývačkou umelcov, dnes lákajú turistov

Café Sperl
2022-08-04 12:00:00

Chodili tam Sigmund Freud, Andy Warhol i Gustav Klimt. Všetci trávili nespočetné hodiny vo viedenských kaviarňach. Dôvod je ľahko pochopiteľný: príchody a odchody, rituály a stretnutia s priateľmi a kolegami pomáhajú totiž vytvárať jedinečnú atmosféru. viac »

Čarovný kút Rakúska netradične: Vyberte sa na nostalgickú jazdu po úzkorozchodnej železnici

Waldviertelbahn je turistickou atrakciou
2022-07-30 12:01:00

Waldviertel, malebný región na severe Dolného Rakúska, rozprestierajúci sa pri hraniciach s Českou republikou máte možnosť spoznať aj netradičným spôsobom. Už 120 rokov sa týmto regiónom preháňajú parné lokomotívy po úzkorozchodnej železnici s rozchodom 760 mm - Waldviertelbahn. Nostalgické jazdy na tejto železnici môžete zažiť až do 1. novembra 2022. Na konci novembra sa uskutočnia ešte dve špeciálne adventné jazdy, a to 26 a 27. novembra 2022. viac »

Wachaubahn - vlakom cez najkrajšie údolie Dolného Rakúska

Obľúbená je aj kombinácia
2022-07-24 14:00:00

Cestovanie vlakmi je efektívne, pohodlné a ekologické. Rastúci dôraz na udržateľnosť a obavy z dopadov dopravy na životné prostredie a vysoké ceny pohonných hmôt spôsobili, že stále viac ľudí volí k cestovaniu železnicu. A nielen k ceste za prácou, ale aj na dovolenku či výlety. V Dolnom Rakúsku prevádzkujú niekoľko železničných úsekov, kde premávajú nostalgické vlaky, voziace turistov nádhernými kútmi tohto regiónu. Železničky Wachaubahn, Reblaus Express či Waldviertelbahn sa stali obľúbenou turistickou atrakciou. Poďte sa s nami previezť na jednej z nich po najkrajších častiach Dolného Rakúska. viac »

Leto u susedov: 5 originálnych výletných lokalít v Dolnom Rakúsku

Rax
2022-07-17 13:00:00

Letná sezóna je v plnom prúde, prázdniny takisto. Ak hľadáte cestovateľské tipy na predĺžený víkend či kratší výlet neďaleko Slovenska, Dolné Rakúsko je tým správnym cieľom. Očakávať môžete ľahké i náročné túry, útulné chaty, nádherné výhľady, kvalitné služby, divokú prírodu a najmä originálne výletné miesta. Prinášame vám 5 skvelých tipov na výlety počas leta do dolnorakúskeho regiónu. viac »

Nádherná dominanta Salzburgu: 10 zaujímavostí o Katedrále svätého Ruperta a Virgila

Nádherná dominanta Salzburgu: 10
2022-05-26 12:00:00

Prechádzka centrom Salzburgu vás prenesie o niekoľko storočí dozadu. V jeho uličkách sa podarilo uchovať pôvodnú atmosféru, takže jeden historický skvost bude striedať druhý. Medzi najväčšie klenoty patrí katedrála, ktorá je situovaná priamo na námestí s ďalšími vzácnymi budovami. viac »

Slovensko a Rakúsko spája nový cyklomost: Poďte preskúmať tajomstvá Moravského poľa

Cyklisti sú v Marcheggu
2022-05-12 12:00:00

Marchegg bol založený roku 1260 ako hraničné miesto s neďalekým uhorským kráľovstvom, dnes tvorí hranicu medzi Rakúskom a Slovenskom. Známy je predovšetkým rovnomenným barokovým zámkom a svojimi bocianmi. Tento víkend k nim pribudla ďalšia atrakcia - nový cyklomost „VysoMarch“. viac »


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa