Turistické a cestovateľské informácie

Päť nahých tiel bez dlaní a nôh: Göringov dom vo Vlčom brlohu odhalil desivé tajomstvo

Päť nahých tiel bez
2024-05-03 13:00:00

V komplexe Vlčí brloh v poľskej Gierloži v dome využívanom počas druhej svetovej vojny ríšskym maršalom Hermannom Göringom, bádatelia objavili pozostatky piatich ľudí. Podľa agentúry PAP o tom informovala gdanská nadácia Latebra, ktorá má povolenie na prieskum v areáli niekdajšieho hlavného stanu nacistického diktátora Adolfa Hitlera v bývalom Východnom Prusku. viac »

Kalifornský súd dal štyri roky väzenia kapitánovi lode: O život na nej prišlo 34 ľudí

Kalifornský súd dal štyri
2024-05-03 12:30:00

Americký súd poslal na štyri roky do väzenia kapitána lode, pri požiari ktorej zahynulo v roku 2019 pri brehoch štátu Kalifornia 34 ľudí. Informovali o tom vo štvrtok agentúry AP a Reuters. Najhoršie námorné nešťastie v nedávnej americkej histórii viedlo k zmenám niektorých predpisov a rade právnych sporov, napísala AP. viac »

Kyjev odstraňuje významnú pamiatku, pripomínala priateľstvo s Ruskom

Kyjev odstraňuje významnú pamiatku,
2024-05-02 05:00:00

Kyjevská radnica oznámila, že začala odstraňovať pomník zo sovietskej éry, ktorý pripomína priateľstvo s Ruskom. Deje sa tak na pozadí vojny, ktorú proti Ukrajine pred viac ako dvoma rokmi rozpútalo Rusko a ktorá si vyžiadala desiatky tisíc mŕtvych, poznamenala agentúra AFP. viac »

Na Filipínach kvôli horúčave zavreli školy, v Barme namerali cez 48 stupňov Celzia

Na Filipínach kvôli horúčave
2024-04-29 12:30:00

Filipínska vláda dnes nariadila štátnym školám, aby kvôli pokračujúcim horúčavám prešli v nasledujúcich dňoch na dištančnú výučbu. Horúčavy totiž v triedach spôsobujú nebezpečné podmienky. Pocitové teploty na súostroví už niekoľko dní prekračujú 40 stupňov Celzia. V Barme zaznamenali v nedeľu najvyššiu aprílovú teplotu v histórii meraní, a to 48,2 stupňa Celzia. viac »

Poľský turista kvôli fotke porušil zákaz: Poriadne mastná pokuta!

Poľský turista kvôli fotke
2024-04-29 12:00:00

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicbergy dostal pokutu cez 1100 dolárov za to, že sa priblížil k mrožovi. Na Špicbergoch platí prísny zákaz približovať sa k voľne žijúcej zveri. Incident sa stal neďaleko Longyearbyenu, najsevernejšie položenom mestečku na svete s viac ako 1000 stálych obyvateľov. Miestni upovedomili úrady, keď si všimli, ako sa turista snaží dostať k mrožovi po ľadovej kryhe. viac »

Jediný obraz van Gogha v Poľsku je vystavený v kostole

Varšava, Poľsko
2024-04-29 00:00:00

V kostole vo varšavskej štvrti Wilanow sa dá vidieť obraz zvaný "Dedinské chalupy medzi stromami", čo je jediný obraz Vincenta van Gogha v poľských zbierkach, uviedla televízia TVN 24 na svojom webe. Pravosť diela po starostlivom skúmaní potvrdili experti z maliarovho múzea v Amsterdame, dodala stanica. viac »

Najväčšie cylindrické akvárium sveta sa pretrhlo, nahradí ho úžasná záhrada

Najväčšie cylindrické akvárium sveta
2024-04-27 12:00:00

Berlínsky hotel Radisson Blu, kde sa pred vyše rokom pretrhlo obrovské akvárium, buduje namiesto neho vertikálnu záhradu. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry DPA. viac »

Benátky začali vyberať poplatok za vstup: Domáci sa búria

Benátky začali vyberať poplatok
2024-04-26 00:00:00

Talianske Benátky včera ráno začali vyberať poplatok päť eur za vstup do mesta od návštevníkov, ktorí tu neprenocujú a strávia len pár hodín. Cieľom opatrenia, ktoré bude platiť len vo vybrané dni, je podľa radnice zmiernenie dopadov nadmerného turizmu. Časť obyvateľov mesta to však nepovažuje za vhodné riešenie a má za to, že predovšetkým treba zaručiť dostupné bývanie. Opatrenie počíta s množstvom výnimiek, a tak dnes poplatok musel uhradiť len asi každý deviaty návštevník. viac »

V Paríži sa v noci zrútila časť obľúbenej atrakcie, ročne ju navštevuje 600-tisíc turistov

V Paríži sa v
2024-04-25 09:00:00

V noci na dnešok sa v Paríži zrútili krídla veterného mlyna, symbolu známeho kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentúra AFP s odkazom na vyhlásenie hasičov. Podľa nich si incident nevyžiadal žiadne zranenie. Príčiny nehody, ktorá postihla jeden z najznámejších objektov vo francúzskej metropole, sú teraz predmetom vyšetrovania. viac »

Vo Viedni vydražili dlho nezvestný obraz Gustava Klimta: Nový majiteľ zaň ponúkol rekordnú sumu

Vo Viedni vydražili dlho
2024-04-24 20:30:00

Podobizeň slečny Lieserovej od Gustava Klimta, ktorý bol dlhý čas považovaný za stratený, sa dnes vo Viedni vydražil za 30 miliónov eur. Informuje o tom agentúra APA, podľa ktorej sa odhadná cena pohybovala medzi 30 a 50 miliónmi eur. Aj tak aukcia jasne prekonala doterajší rakúsky rekord. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa