Dan Přibáň vám predstaví Južnú Ameriku ako nikto iný

2014-10-02 15:00:21 |   |    | 

Ak si myslíte, že cestovateľné besedy sú nudné, český filmár, novinár a objaviteľ zaujímavých miest na svete Dan Přibáň vás vyvedie z omylu.



Presvedčiť sa o tom môžete počas jeho prvého slovenského turné, na ktorom vysvetlí, ako je možné prežiť štyri mesiace na cestách v Južnej Amerike s dvomi trabantmi, jednou fiatkou, Jawou 250, piatimi Čechmi, dvomi Poliakmi a jedným Slovákom. Presne takto totiž vyzerala zatiaľ posledná výprava českého milovníka malých bakelitových autíčok.

Dan Přibáň sa s trabantom po prvý raz stretol ešte ako dieťa, za spoločníka na cesty za hranice všedných dní si ho vybral z prozaického dôvodu – na lepšie auto nemal peniaze. Dnes však na EguBabu nedá dopustiť, čo je zrejmé už aj podľa toho, že autám dal mená! Naviac úspešne ho už previedli Hodvábnou cestou, Afrikou a spomínanou Južnou Amerikou. Teda, úspešne v zmysle, že všetci sa vrátili domov celí. Aj autá a motorka... Cesta Južnou Amerikou však dala celej posádke poriadne zabrať.

 

Všetko dôležité z nej vám Dan Přibáň prezradí na jeho prvom slovenskom turné. V Českej republike je vďaka tejto svojej aktivite doslova na roztrhanie. Diár má plný, krajinu križuje každý deň a nie je vôbec prekvapivé, že na jeho prednáške sa tlačí aj tisícka ľudí. Dan je totiž skvelý rozprávač. A ak ste aj náhodou videli 12-dielny seriál Trabantem Jižní Amerikou, prípadne celovečerný film Trabantem až na konec světa, a teda hlavné vychytávky trabantej spanilej jazdy poznáte, pri prezentácii spomienok Danom Přibáňom sa budete chytať za bruchá. Na jeho besedách sa nuda nekoná. V tom, čo robí, je jedným z najlepších. Len pozor na to, že na konci budete mať obrovskú chuť niekam vyraziť...

 

Ak sa chcete dozvedieť viac, neváhajte sa zakúpte si vstupenku na jedinečnú besedu na www.predpredaj.sk.

 

Autor: Nikoleta Kováčová pre amerika.transtrabant.cz

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa