Najkrajšie bazény sveta. Príliš krásne, aby boli skutočné. A predsa

2014-07-24 13:00:58 |   |    | 

Slnko, more a piesok. Letná idylka. Snívajú o nej ľudia na celom svete. Niekedy je však more príliš studené, prístup doň je kamenistý a prúdy nás môžu poľahky zraniť. Jednoducho v takýchto oblastiach sa na more môžete len pozerať. Avšak to sa zmenilo. Ukážeme vám najkrajšie a najväčšie bazény sveta.



 

Všetko sa to začalo v Čile.

 

Guinnessov rekord za najväčší bazén na svete. Písal sa rok 2007. Fernando Fisherman vtedy už desať rokov pracoval na nápade postaviť dokonalý bazén- lagúnu na miestach, kde pobrežie nebolo prívetivé. Vyvinul techniku, ktorá umožnila stavať neobmedzene veľké bazény s krištáľovo modrou vodou a jemným bielym pieskom. Dokonalé miesta na plávanie.

Prvým miesto, kde svoj výtvor inštaloval bolo mestečko San Alfonso de Mar. Nachádza sa blízko hlavného mesta Čile, Santiago de Chile. Bazén to je ohromný. Na dĺžku má 1 kilometer a jeho rozloha je neuveriteľných 8 hektárov. Zmestí sa doň 250 miliónov litrov morskej vody, ktorú odčerpávajú priamo z oceánu. Výnimočný je aj tým, že jeho voda je morská- slaná, a príjemne teplá. Technika udržiava vodu o 9 stupňov teplejšiu ako je okolitý oceán, má teda príjemných 26 stupňov. Ešte aj odtieň je neuveriteľný. Všetko vďaka moderným výdobytkom. Niet divu, že sa hneď po otvorení centrum stalo jedným z najnavštevovanejších v Južnej Amerike.

Ďalším unikátom je projekt Citystars Sharm El Sheikh v Egyptskej púšti. Svojou veľkosťou predbehne čilský rezort. 12,5 hektárov s vodou čaká na svoj zápis do knihy rekordov.

Posledný z mega projektov obrovských lákavých lagún bude v dohľadnej budúcnosti Mohammed Bin Rashid City v Dubaji. 40 hektárov plochy na kúpanie a šantenie sa dočkáme pravdepodobne v roku 2020. Lagúna uprostred mesta. Plány vyzerajú ozaj veľkolepo.

Okrem týchto veľkolepých projektov je na svete viacero prekrásnych umelých lagún. V galérii nájdete aj niektoré menšie.

Zdroj/autor: crystal-lagoons.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa