Pineda de Mar: v rytme španielskej gitary

2013-08-24 10:00:00 |   |    | 

ŠPANIELSKO - Pineda de Mar sa nachádza približne 55km od Barcelony na južnom cípe pobrežia Costa Bravy. Čo takto sa rozhodnúť pre železničné spojenie z letiska priamo do strediska s jedným prestupom? Vlak je pohodlný, rýchly a trať vedie popri nádherne členitom pobreží. Cestu spríjemňujú španielske melódie, ktoré vyhrávajú miestni muzikanti, takže dovolenka sa začína už vo vlaku.



Stredisko Pineda de Mar je obklopené pahorkatinami a zlatistú udržiavanú pláž delí od železničnej koľajnice nádherná promenáda, ktorú strážia vysoké palmy. Je plná korčuliarov, cyklistov, bežcov či len turistov prechádzajúcich z hotelov na pláž.

Na pláži sa nachádzajú bary, reštaurácie či taverny, takže o gurmánsky zážitok s výhľadom na azúrove more je postarané. Dary mora, tapas, pizze, pallea, palacinky a iné dobroty zlákajú snáď každého. Výčitky svedomia? Tu ich mať nemusíte, pretože spáliť kalórie je jednoduché. Môžete si zahrať basketbal, volejbal, futbal, tenis, bedminton či požičiať si kajak, čln, vodný bicykel alebo vodný skúter.

Prehliadka Pineda de Mar vyzerá úplne inak vo dvojici na špeciálnych bicykloch - určite odporúčame. Nech sa rozhodnete pre čokoľvek, ceny sú prijateľné a okrem pekných zážitov si odnesiete aj dobrý pocit, že neleňošíte len na pláži, ktorá má mimochodom modrú vlajku pre jej čistotu. Vstup do mora je pozvoľný a pláž je ideálna aj pre rodiny s deťmi.

 

Prechádzka mestom

História Pinedy de Mar je stará  vyše 2 tisíc rokov, čo možete vidieť na každom kroku. Pri prechádzke uličkami narazíte na rôzne kultúrne pamiatky, kostoly a historické budovy. Čarovnú atmosféru mesta dotvárajú záhrady a námestia s fontánami. Suvenír na pamiatku si môžete vybrať z obchodíkov, ktoré su otvorené do nočných hodín. Počas večernej prechádzky sa pristavte pri stánkoch na námestí, kde obchodníci ponúkajú nielen šatstvo či suveníry, ale môžete si dať upraviť vlasy, nechať si telo skrášliť tetovaním henou alebo si pochutnať na palacinkách, ktoré sa pripravujú priamo pred zrakom zákazníka.

Raz do týždňa tu vládne totálny chaos, a to keď sa uzavrie hlavná cesta pri promenáde a rozložia sa tu stánky hlavne s mäsom, syrmi, darmi mora, ovocím a zeleninou. Určite odporúčame tento chaos zažiť a nebáť sa ceny zjednávať.

Reštaurácie v Pinede disponujú terasami a všetky sú otvorené do nočných hodín. Fast foody, koktejl bary, taverny, palacinkárne, cukrárne či kaviarne lákajú špeciálnymi ponukami cien a neodolateľnými vôňami. Je len na vás, čo si vyberiete. Nočný  život tu nie je o diskotékach a kluboch, ale skôr o hudobných programoch a karnevaloch.

V Pinede de Mar je množstvo ubytovacích kapacít - hotelov a apartmánov rôznych cenových kategórií. Čo takto hotel so strešným bazénom s výhľadom na celé letovisko a okolité pahorkatiny a to priamo pod vežou kostola? Aj to je Pineda. Veľa hotelov ponúka večernú zábavu nielen pre svojich hostí, ale aj pre tých, čo idú len náhodou okolo.

Pochlipkávať si sangriu alebo sa osviežiť pri ľadovej káve a pritom sledovať flamengo alebo si podupkávať do rytmu španielskej gitary, či si trúfnuť na karaoke - aj to sú zážitky, ktoré si z tejto dovolenky prinesiete.

 

Zdroj/autor: Zuzana Fialová, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.7/5 (11 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa