Kultúra, história aj nočný život: Týchto 11 nemeckých miest vás dostane

2019-03-05 00:00:01 |   |    | 

Najväčšie a najpopulárnejšie mestá v Nemecku priťahujú každý rok milióny návštevníkov z celého sveta a nemali by uniknúť ani našej pozornosti. Všetci od obchodných cestujúcich či kultúrnych nadšencov až po milovníkov nákupov a párty tu nájdu presne to, čo hľadajú. Presvedčte sa sami!



Berlín spolu s ostatnými „magickými mestami" Nemecka sú hlavnými ťahákmi, ktoré lákajú turistov. Patríte medzi nich aj vy? Objavte námornú atmosféru Hamburgu, alebo sa vyberte na skvelé nákupy do Düsseldorfu. V Drážďanoch vás očarí baroková nádhera a Norimberg môžete brať ako živé múzeum nemeckej histórie. Bach, knihy a secesná architektúra – to všetko nájdete v Lipsku. Alebo dáte prednosť radšej alpskej panoráme a bavorskému životnému štýlu v Mníchove? Moderné mrakodrapy a tradičné  nemecké jablkové víno si zas vychutnáte vo Frankfurte, úžasné muzikály a vynikajúce autá v Stuttgarte a chutnú čokoládu zas v Kolíne nad Rýnom. A čo tak prechádzky úzkymi uličkami štvrte Schnoor v Brémach? Výber je len na vás!

Berlín

Svetové mesto rozdelenia. Neuveriteľná škála pamiatok odráža nielen novodobého ducha mesta, ale aj jeho veľkolepú históriu a dramatické udalosti 20. storočia.

Brémy a Bremerhaven

Mesto, vidiek a more. Regionálna metropola a obchodné mesto s dlhodobým námorným dedičstvom. Je plné otvorenosti k veciam novým, a zároveň úcty k tým starým.

Kolín nad Rýnom

Srší životom a dobrou náladou. Jeho symbolmi sú karneval, kölsch pivo a, samozrejme, Kolínska katedrála.

Drážďany

Jeho druhé meno je kultúra. Grandióznosť a lesk jeho kultúrnych pokladov vám zoberú dych.

Düsseldorf

Je známy aj ako prehliadkové mólo Nemecka. Srdcom tohto mesta módy je Königsallee a štvrť  MedienHafen so svojimi pokrútenými vežami a modernými budovami je výkladom diel svetoznámych architektov.

Frankfurt

Moderné centrum obchodu aj architektúry s bezkonkurenčnou scénou múzeí. Nájdete tú tak mrakodrapy, ako aj historické štvrte ako Römerberg. Južne od rieky Main nájdete tradičné ľudové bary, v ktorých sa podáva lokálny mušt.

Hamburg

Brána do sveta a námorná metropola severu. Jeho návšteva by nebola kompletná bez výletu na lodi okolo prístavu, noci plnej zábavy, alternatívnej štvrte St. Pauli  a prechádzky po trhu s rybami.

Lipsko

Mesto hrdinov a hudby. Jeho kľúčová rola pri udávaní pokojného tónu revolúcie roku 1989 je svedectvom špeciálneho vzťahu, ktorý toto mesto k hudbe má.

Mníchov

V uliciach tohto mesta cítiť radosť zo života. Moderné mesto plné ľudí z rôznych koncov sveta má veľké srdce a bohaté historické dedičstvo.

Norimberg

Mesto princov, vodcov, vynálezcov a učencov. Je zrkadlom nemeckej histórie už od stredoveku.

Stuttgart

Perfektná kombinácia kultúry a áut. Mesto žije a dýcha automobilovým priemyslom a jeho históriou tak ako žiadne iné. Milovníci hudby si zas prídu na svoje vďaka jeho uznávaným orchestrom, mnohým džezovým klubom a muzikálom.

Chcete sa dozvedieť o jedinečných miestach v Nemecku viac? Zaujímavé informácie nájdete na stránke www.germany.travel.

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: PR článok

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa