Milujete prírodu? Tieto hotely sú pre vás ako stvorené!

2014-03-22 10:00:00 |   |    | 

Ubytovacie zariadenia už dávno nie sú iba o službách ponúkajúcich nocľah. Takýchto hotelov a ubytovní by bolo viac ako dosť. Súperiť preto medzi sebou musia bonusmi navyše, ktoré presvedčia zákazníkov, že práve oni sú tou správnou voľbou. A tým tromfom v rukáve môže byť aj nádherná príroda. Mestského ruchu a čulého nočného života majú mnohí dosť. Namiesto toho si chcú vychutnať pokoj na miestach, ktoré stále nie sú tak dotknuté ľudskou rukou a víťazí v nich sila matky Zeme. A toto sú králi z tejto kategórie.



 

  • Loews Ventana Canyon Resort, USA

Volajú ho aj hotelom v obklopení pravej americkej divočiny. Nachádza sa v Santa Catalina Mountains, okolo neho sú monumentálne hory, do ktorých si môžete neustále vymýšľať nové túry. Navyše, hotel funguje v súlade s ekologickými pravidlami. I priamo v ňom nájdete mnoho zelene a súčasťou je aj obrovská záhrada s nádhernými kvetinami a jazierkom. Loews Ventana je luxusným rezortom, ktorý ponúka aj možnosť využitia kúpeľných služieb. Vychutnať si tak môžete wellness, ale aj iné zaujímavé procedúry, ktoré pomáhajú vášmu zdraviu a kráse.

 

  • Hotel Ritz, Avon, USA

Predstavte si miesto, kde sa nachádza obrovský hotelový komplex s tým najlepším vybavením a najväčším pohodlím, ktoré môžu ponúknuť svojim hosťom, nádherné pohorie husto porastené najmä ihličnatými stromami, golfové ihrisko, súkromný lyžiarsky svah a potom už nič iné, len dlhá cesta spájajúca vás s civilizáciou. Presne o tomto rozprávkovom poklade sa môžete presvedčiť v hoteli Ritz v Avone. Pre hostí ponúka možnosť ubytovať sa v izbách, ale aj súkromných apartmánoch, kde môžu stráviť dlhšie obdobie a na chvíľku sa tak presťahovať zo svojich domovov a úplne si oddýchnuť od každodenných starostí.

 

  • Tree House Lodge, Kostarika

Zavrite na chvíľku oči a zaspomínajte si na staré časy, keď ste boli deťmi a šantili ste na dvore pri dome. Otec alebo starý otec vám možno chcel urobiť veľkú radosť a tak skonštruoval improvizovaný domček na strome. Bol vašou tajnou skrýšou, kde ste sa utiekali pred celým svetom a chceli ste tak zabudnúť aj na to zlé, čo sa vám stalo. Teraz tie oči otvorte a pozrite sa na kostarický rezort, ktorý je zložený práve z takýchto súkromných domčekov, ktoré sa však nachádzajú v obklopení exotickej prírody. Ich vybavenie je nepomerne komfortnejšie ako to, na ktoré ste boli zvyknutí v detstve. Ranný výhľad potom, ako vyjdete z postele, je jednoducho nezabudnuteľný. Ak by ste predsa len mali z výšok závraty, k dispozícii sú vám verné obdoby týchto obydlí, ktoré sa však nachádzajú priamo na pláži. Romantika ako z najkrajšieho sna.

 

  • Cottar`s Safari Camp, Keňa

A aby toho snívania nebolo dosť, prichádza aj skutočne originálna ponuka z Afriky. Jej tvorcovia vás vezmú priamo do objatia s tunajšou úžasnou prírodou. Pripravili si na to luxusnú formu kempovania, ktorá sa postupne presúva po jednom z národných parkov. Výnimočnosť tohto nápadu spočíva aj v tom, že celý kemp je ladený v štýle dvadsiatych rokov minulého storočia. Úžasná elegancia v spojení s divočinou a dokonalá autentickosť tej éry, do ktorej zapadá aj vystupovanie tunajšieho personálu, je istotne splnením túžby nejedného cestovateľa. Súčasťou programu sú aj pravidelné výjazdy na safari, aby ste si mohli pozrieť tieto pre nás exotické zvieratá priamo v ich reálnom živote. Filozofia kempu spočíva i v tom, že vždy vyberajú len také oblasti, ktoré sú ešte nedotknuté človekom. Napriek tomu dbajú na to, aby to cestovatelia nijako nepocítili a vychutnali si dovolenku do posledného momentu bez starostí.

 

  • Kolarbyn, Švédsko

Do náručia prírody sa však nemusíte vracať iba s peňaženkou plnou peňazí. Veľké dobrodružstvo si môžete dopriať napríklad vo Švédsku, kde jeden eko nadšenec vybudoval hotel uprostred lesa. Ubytovať sa môžete v malých chatkách, ktoré sú primitívnymi domčekmi vyrobenými z trávy, zeminy a dreva. Tie lepšie z nich majú podobu drevenice. Nie je v nich elektrina, pri príchode dostanete sviečky a stravovanie v ich malej reštaurácii je taktiež zabezpečované len vďaka rôznym prírodným produktom. Vďaka tomu vám chcú dovoliť zacestovať si v čase a naozaj úplne vypnúť od vymožeností dnešného sveta, aby ste si mohli vyskúšať život našich predkov. Trošku odvážne, no pre vašu myseľ a dušu veľmi očisťujúce.

 

Zdroj/autor: David, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa