Najhoršie letiská sveta: Chabé služby, špina a neprívetivý personál

2014-05-26 10:15:00 |   |    | 

Každému je jasné, že nie je možné posudzovať všetky letiská sveta rovnakým merítkom. Keď má rozvojová krajina existenčné problémy, nemôžete od ich služieb očakávať zázraky. Nepríjemné však je, keď priletíte napríklad do Paríža alebo Los Angeles, ktoré sa tiež objavili v desiatke najhoršie hodnotených letísk, a namiesto kvalitných služieb vás bude očakávať nepríjemná realita. Ktoré krajiny by teda mali zapracovať na týchto budovách a vytvoriť si vo svete tak trošku lepší obraz?



 

  • Manila Ninoy Aquino Airport

Najväčším problémom pre cestujúcich je chaos, ktorý tam každodenne vzniká. Možno je to voľnejšou disciplínou domácich a možno lajdáckosťou v nastolených povinnostiach. Turisti si tak musia sami vytvoriť poriadok v tomto malom blázinci, keď musia často behať aj medzi jednotlivými kanceláriami leteckých spoločností. Ďalšou nevýhodou je podľa nich poskytovanie služieb. Vraj sa až príliš často stáva, že toalety nefungujú. A tých pritom ani nie je dostatok. Jednoducho len nasadnúť do lietadla a rýchlo odísť preč.

 

  • Bergamo

Talianske letisko neurobilo svojím umiestnením Európe priveľmi dobré meno. Mnohí mu vyčítali, že v negatívnom zmysle slova tam zastal čas. Málo vynovení v spojení s horšou hygienou pôsobia naozaj bezútešne. Na druhej strane nás môžu predpripraviť na divokejšiu taliansku náturu. Rovnako to nevyzerá dobre ani so službami. Zatiaľ čo mnoho veľkých letísk ponúka neustále stravovacie služby, v Bergame to nie je samozrejmosťou. Problémy sú aj pri dlhých čakaniach na prestupové lety, keď turisti nemajú veľa možností na využitie voľného času.

 

Netaji Subhas Chandra Bose International Airport

I keď priestory prechádzajú veľkou rekonštrukciou a vizuálne vyzerajú podstatne lepšie ako v minulosti, so službami to nie je až také jednoznačné. Výčitky smerujú najmä k sedačkám. Nepohodlné sedenie mohlo tiež prejsť modernizáciou a navyše ich nie je ani dostatok. K tomu si prirátajte aj trošku špinavé prostredie. Personál síce pracuje neúnavne, no aj tak niekedy nestíhajú tak, ako by si to toľko cestujúcich vyžadovalo. Malým bonusom je však prívetivý personál, ktorý sa vám bude snažiť ochotne pomôcť s každým problémom.

 

  • Islambad Airport

Naopak, personál je obrovskou nevýhodou pakistanského letiska. Pracovníci ako vystrihnutí zo spomaleného filmu, navyše často nevrlí a požadujúci čoraz väčšie všimné, znechucujú mnohých turistov ešte len po prílete do krajiny. Ani samotné letisko zatiaľ neprechádza veľkými obnovami. Dokopy to nevytvára veľmi pozitívny obraz, ktorý je ešte umocnený aj slabšími službami. Tie by sa však dali ešte ospravedlniť samotnou situáciou v krajine. Všetko by však dokázali zamaskovať trošku prívetivejším správaním, na ktoré sa zabúda.

 

  • Paris Beauvais Airport

Menšie francúzske letisko, ktoré využívajú skôr nízkonákladové spoločnosti. Napriek tomu by mohlo ponúknuť tradične lepšie očakávané služby. Zrejme najväčší prítok peňazí získava parížsky letiskový gigant, no trpaslíkovi by mohli aspoň niekedy prideliť nejaké bonusy na vylepšenie. Veľmi chabé služby, slabá informovanosť, zašlou slávou poznačené budovy a nie vždy najčistejšie prostredie sú skutočne nemilým prekvapením, ktoré by ste očakávali skôr niekde na inom konci sveta.

 

  • Chennai International Airport

Jedným z problémov je ťažšia dostupnosť letiska. Potom mávajú ľudia problémy pri dlhom čakaní na lety. Menej služieb, na ktoré sú zvyknutí a takmer žiadne využitie voľného času. S tým by viacerí privítali aj príjemnejšie sedenie. Problémy bývajú aj s internetovým pripojením, situáciu sa snažia zachrániť aspoň viaceré otvorené kaviarne.

 

  • Frankfurt-Hahn Airport

Najviac sťažností prichádza na čistotu podlahy a hygienických zariadení. I keď sa cez letisko prepraví denne veľa ľudí, od Nemcov by mnohí očakávali vyšší štandard. Rovnako by sa zišlo aj zútulnenie prostredia. Veľké otvorené plochy bez dômyselnejších doplnkov a najmä kvetín pôsobia príliš chladne a neosobne.

 

Zdroj/autor: David, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.4/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa