Hrad Beckov bude po rekonštrukcii opäť otvorený

2012-05-18 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Po dvoch rokoch rekonštrukčných prác sprístupnia už tento víkend v sobotu (19. 5.) hrad Beckov pre verejnosť. Na hrade plánujú pripraviť ročne 50 až 60 podujatí.



Okrem samotných prehliadok chcú na hrade robiť koncerty alebo premietať filmové predstavenia. Taktiež chcú spolupracovať s ďalšími hradmi v okolí, predovšetkým s Trenčianskym a Čachtickým.

Ku hradu sa vybudovala prístupová cesta, zrekonštruovala sa obranná hranolová veža a spodné nádvorie, kde kedysi bola hospodárska časť hradu. Beckovský hrad bude jedným z mála, ktorý bude prístupný aj pre vozičkárov.

Cesta je vybudovaná tak, aby sa s miernou námahou dostali na hrad, na nádvorí je aj WC pre invalidov. V ďalšej etape sa chce upraviť aj horný hrad a vybudovať výťah, ktorý by umožnil postihnutým ľuďom navštíviť aj horný hrad.

Hrad bude otvorený pre verejnosť sedem dní v týždni až do polovice októbra od 9.00 do 18.00. V sobotu, 19. mája hrad otvoria slávnostné salvy, budú šermiarske vystúpenia, dobová hudba, brušné tanečnice, lukostrelecký turnaj, súťaže pre mužov aj dámy, minizoo s domácimi zvieratami. V letných mesiacoch sa pripravujú aj nočné prehliadky.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Foto: sita, wikipedia, Peter Holly

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa