Lietadlá sveta sa predstavia na Slovensku – TIPY na víkend

2014-08-28 13:30:33 |   |    | 

Dnes trochu pozmeníme naše zabehnuté koľaje a pozrieme sa, čo sa to bude diať tento predĺžený víkend u nás doma. 4 dni voľna to je už času na to, aby ste si oddýchli, ale aj šli niekam na výlet a spoznali vaše okolie. Posledný augustový víkend treba využiť ozaj naplno, veď všade naokolo sa niečo bude diať.



reklama reklama reklama reklama reklama reklama reklama reklama 

SNP

 

Asi si je každý jeden vedomý, prečo práve tento víkend je predĺžený. Spomíname si totiž na Slovenské národné povstanie. Hneď v niekoľkých mestách, a vo všetkých väčších, sa budú odohrávať rôzne oslavy, ktoré nám pripomenú cenu našej slobody a to, ako sme k nej prišli.

 

Sliač

 

Konečne sme sa dočkali konca augusta. Nie že by sa nám pozdával koniec leta, ale práve tento víkend sa uskutočnia Medzinárodné letecké dni SIAF, na letisku Sliač. Piloti a ich celé tímy z 13 krajín sa v sobotu a nedeľu predvedú s takmer 80 lietadlami. Turci, Briti, Česi, Maďari, Slováci.... Všetci predvedú svoje umenie a „pobijú“ a o niekoľko atraktívnych medzinárodných ocenení. O zábavu sa však nebudú starať len letci, ale napríklad aj súťaž medzi autom a lietadlom. Kto bude rýchlejší? To sa dozviete až v Sliači.

 

Košice

 

Tento piatok 29. augusta vypravia z Košíc do Slavošoviec historický vláčik. Po dnes už nepoužívanej trati sa návštevníci, a hlavne rodiny s deťmi, pre ktorých je tento program pripravený, zavezú do lona prírody. Odvážni sa prejdú železničným tunelom pod horou Homôlka. Organizátori týmto odvážlivcom odporúčajú, aby si so sebou vzali lampáše a baterky, aby si na 3 kilometrovej prechádzke tunelom videli pod nohy. Pripravený bude aj kultúrny a relaxačný program a samozrejme aj občerstvenie v podobe gulášu.

 

Spišská Nová Ves

 

Aj tu si pripomenieme slovenskú históriu a pozrieme s späť v čase. Okrem historických návštev sa na Mestských dňoch predstaví aj folklór pre starších, rozprávky pre najmenších, odohrajú sa predstavenia na blízkom letohrádku a nebude chýbať Trh tradičných remesiel. V piatok sa však prvýkrát odohrá aj niečo mimoriadne. Večer sa uskutoční turnaj na koňoch, no aby rytierom pekne „podkúri,“ nebude to tradičný turnaj, ale spestrený bude ohňom a obavami.

 

Piešťany

 

Piešťanskú Lodenicu pravidelne navštevuje veľa milovníkov kvalitnej hudby. Rad hudobníkov, ktorí sa tu predstavia je takmer nekonečný. Čechomor, Tublatanka, Adventure Strings, Franta Nedvěd, Ivan Mládek, Cigánski diabli... 16. ročník sa odohrá od 28. do 30. augusta, čím nám opäť uzavrie leto skvelými zážitkami. Nezabudnite si kúpiť vstupenky na stránke predpredaj.sk, aby ste aj tento rok skončili sezónu tak, ako sa patrí - na Lodenici. V sprievodnom programe si nájdu miesto aj deti, zájdu si do tvorivých dielní, naučia sa country tance, alebo sa nechajú pomaľovať. Športovci si zmerajú sily v plážovom volejbale, futbale a na dračích lodiach.

 

Kremnica

 

Kultivovanú zábavu prinesie festival Kremnické gagy už tento víkend. Predstavia sa humoristi, tanečníci, mími, klauni, bábkari, hudobníci, divadelníci... 34. ročník bude len čiastočne spoplatnený, takže ak budete chcieť prísť len na otočku oplatí sa vám to. Vrcholom programu bude nemecké duo klaunov Gogol & Mäx, ktorí svojou zábavou dokážu doslova nakaziť veľké davy.

 

Devín

 

Ako inak aj na hrade Devín sa s letom bude lúčiť. A opäť to bude historickou formou. Kto sem cez víkend príde bude si môcť prezrieť všetko spojené so životom v stredoveku. Festival Devín ponorí jeho návštevníkov do dávnej histórie, plnej rytierov a ich udatných činov. Ukážky bojov, života, jedla, tanca a zábavy si užijete, ak sa odvážite pozrieť späť do minulosti.

 

Štrbské pleso

 

Tu je pre deti pripravený skvelý program - Svištie dni. Deti do 15 rokov tu v sobotu a v nedeľu môžu súťaži o skvelú cenu, SKIPAS. Stačí ak sa osvedčia v 7 svištích športových disciplínach. Prevetrajú sa tak a pritom sa skvelo zabavia.  

Zdroj: SITA, TASR, SACR

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa