TIP na víkend: NAJLEPŠIA je zábava u nás doma. Tento víkend nezostaňte sedieť v dome

2015-06-11 12:00:54 |   |    | 

Teplo, teplejšie, najteplejšie. V tomto duchu sa zrejme ponesie celý víkend. Našťastie je pripravených mnoho zaujímavých podujatí, ktoré môžeme všetci navštíviť. Či ste z východu, severu, juhu alebo západu všade si pripravíte zaujímavý program. Chutné jedlo, dobrá zábava a teplé slnečné lúče. Prajeme vám prekrásny víkend.



 

Bratislava

 

Mesto už dnes opäť otvára obľúbenú Magio pláž. Aj tento rok sa môžeme tešiť na tradičné zábavky ako premietanie filmov, plážový volejbal, lekcie angličtiny a samozrejme lahodné nápoje na pláži. Navyše si organizátori pripravili miesto so špeciálnym rýchlym internetom, cvičenie s kočíkmi pre mamičky, cyklotrenažéry a preslávený Propeler, ktorý bude od stredy do nedele trikrát denne prevážať zákazníkov z osobného prístavu až sem na bratislavskú pláž.

Sobota na Devíne bude patriť deťom. Podujatie Devín patrí deťom tým najmenším predstaví naše dejiny. Na výstave sa oboznámia s históriou od praveku a potom sa presunú na stanoviská, kde sa interaktívnou formou zabavia a pritom naučia o tom, ako sa žilo v dávnych dobách. Ak prejdú väčšinu stanovísk, kde si vyskúšajú streľbu z luku, hrnčiarstvo a pod., tak získajú aj certifikát zručnosti. O 11:00 a 15:00 sa uskutoční predstavenie Ruže v tŕní, kde šľachetný rytier bude bojovať s tým zlým o princeznú.

Na Hviezdoslavovom námestí sa zajtra od 14:00 koná Deň krivých zrkadiel. Je to podujatie, na ktorom sa široká verejnosť môže bližšie oboznámiť s mentálne postihnutými ľuďmi a zistiť, že nie sú iní ako oni. Príďte a zabavte sa v dobrej spoločnosti.

Sobota bude patriť aj jazzu. V Starej tržnici sa odohrajú Jarné Bratislavské jazzové dni 2015. Počas tohto festivalu sa predstaví množstvo domácich aj zahraničných umelcov, ktorí vám spríjemnia horúce dni a noci v Bratislave.

 

Víkend otvorených parkov a záhrad

 

Tieto  víkendové dni budú patriť milovníkom prírody. Pri príležitosti medzinárodného Víkendu otvorených parkov a záhrad otvoria svoje brány aj niektoré slovenské. V Tatranskej Lomnici sa pri tejto príležitosti sprístupní Expozícia tatranskej prírody. Návštevníci si budú môcť pozrieť kúsky tatranskej prírody, ktoré sa nachádzajú na ešte stále oficiálne uzavretých chodníkoch, a to aj so sprievodcom. Ten upriami ich pozornosť na vzácne kúsky a oboznámi ich so zaujímavosťami.

Aj v iných slovenských záhradách a parkoch je toto podujatie, takže sa informujte o tom, ktoré je vám najbližšie.

 

Košice

 

Do mesta sa cez víkend dostaví Gurmán Fest. Od zajtra do nedele sa v Mestskom parku predvedú vystavovatelia a výrobcovia miestnych nápojov a jedál. Gurmáni sa popri jedle zabavia pri rôznych vystúpeniach a hrách. Pre deti je prichystaná špeciálna zóna, bude pripravená aj zóna zameraná len na miestne pochúťky a návštevníci sa dozvedia aj o chove a ochrane včiel. Predstavia sa tu známi kuchári, ako aj pivovarníci a návštevníci sa budú môcť zviesť aj teplovzdušným balónom v rámci programu podujatia Balónová fiesta.

 

Vysoké Tatry

 

Počas víkendu sa v Tatrách bude oslavovať príchod letnej sezóny. Oficiálne sa chodníky sprístupnia až v pondelok, ale už od piatku sa môžeme tešiť na príjemné podujatia. V piatok sa odomkne Štrbské pleso, v sobotu sa symbolicky otvoria na Popradskom plese tatranské doliny a večer sa začne  Tatranské kultúrne leto.

 

Trnava

 

Zdá sa vám dobrá kombinácia hudby, zábavy, športu a piva? Ak áno, tak sa v piatok a v sobotu pristavte v Trnave. Počas podujatia Festival Trnavská 13 budete mať zaručene dosť všetkého. Nás najviac zaujal netradičný pivný pochod, trasa po 13 lokáloch, ktorý začne v sobotu o 9 ráno. K festivalu budú patriť aj vystúpenia, bežecká súťaž a atrakcie pre rodiny s deťmi.

 

Nitra

 

Kto má rád ukážky vojenskej techniky a boja, ten by v piatok a v sobotu nemal obísť Slovenské poľnohospodárske múzeum v Nitre. Uskutočnia sa tu totiž ukážky bojov z druhej svetovej vojny, ale napríklad sa tu oboznámite aj s fungovaním stredovekého bojového tábora. Návštevníci ochutnajú nápoje z dobovej krčmy, vyskúšajú si streľbu z luku a aj vojenský výcvik.

 

Červený kameň

 

Na hrade sa zajtra a v sobotu uskutoční podujatie Da Vinciho kód – nočné prehliadky. O tomto géniovi sa dozviete veľa zaujímavostí počas prehliadok zasadených do tajomnej atmosféry. Začnú sa každú hodinu od 19:00 do 23:00.

 

Kežmarok

 

Do Kežmarku zajtra zavíta Festival študentského remesla, ktorý návštevníkom predstaví tradičné remeslá ako drotárstvo, košikárstvo, keramikárstvo, medovinárstvo a iné. Prichystané sú aj koncerty, vystúpenia, prednášky, ochutnávky a premietanie filmu.

Trochu dovolenkovú atmosféru zažijete, ak zamierite do hotela Hviezdoslav, kde je na sobotu pripravené podujatie Ciao Italia. Prebehnú tu rôzne ochutnávky, súťaže, vystúpenia a prezentácie.

 

Terchová

 

Bojíte sa, že vás niekto ozbíja? Potom isto nezablúďte do Terchovej. Tu sa totiž cez víkend pozbierajú zbojníci zo širokého okolia. Pomeria si svoje sily a a preveria aj návštevníkov. Popri tom si pochutnáte na domácich lahôdkach, naučíte sa niečo z tradičných remesiel a pozriete si divadelné a hudobné vystúpenia.

 

Pezinok

 

Od piatku do nedele sa sem zbehnú šikovní keramikári, aby sa predviedli v ich remesle. Na Keramických trhoch sa odprezentujú tie najlepšie diela z domácej ale aj zahraničnej tvorby. Kto príde bude si môcť aj čo to vyskúšať.

 

Piešťany

 

Dnes sa začína tradičné motoristické podujatie Piešťanské zlaté stuhy, v rámci ktorého sa predvedú veteráni na spanilej jazde okolím. K programu bude patriť aj ohňostroj (v sobotu), prehliadky, výstavy a samozrejme aj program pre deti.

 

Senec

 

Ak milujete kúpanie potom konečne prišla vaša sezóna a obľúbené stredisko v Senci vám konečne otvorí svoje brány. V sobotu na južnej strane Slnečných jazier uskutoční zábava v podobe koncertov a diskotéky.

 

Nízke Tatry

 

Tento víkend sa otvára sezóna aj v tunajších horách. Môžete ju osláviť výstupom na Chopok ,kde na vás čaká skvelé vonkajšie cvičisko, ale aj v aquaparkoch, kde je pripravené podujatie Water Battle Fit, pri ktorom dostanete svoje telo opäť do formy.

 

Pribylina

 

Už v sobotu sa v osade Podbanské uskutoční tradičná súťaž vo varení fazuľovice O Podbanský prdkáč. Kto chce, ten sa môže pripojiť (zaregistrovať sa) a počas varenia si užiť aj príjemnú hudbu.

 

Tisovec

 

V tejto obci sa počas víkendu uskutoční súťažná prehliadka amatérskeho divadla mladých FEDIM 2015. Predstavia sa na nej viaceré súbory, ktoré návštevníkom a porote predvedú zaujímavé diela od tradičných inscenácií až po moderné hry reflektujúce aktuálnu spoločnosť

Zdroj/autor: slovakia.travel, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa