ČESKO Najkrajšia pohľadnica

2009-02-09 14:00:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA - Najkrajšou turistickou pohľadnicou sa na pražskom veľtrhu cestovného ruchu Holiday World stala fotografická koláž hradu Dívčí kámen od fotografa Aleše Motejla.



Do súťaže bolo zaradených 167 pohľadníc, najkrajšie vybrali zástupcovia odbornej verejnosti. Druhé a tretie miesto obsadili tiež fotografie hradov. Druhá bola pohľadnica s hradom Zvíkov , tretí skončil Hrad Kašperk .

Podľa jedného s usporiadateľov Marcela Goetza je účelom súťaže predovšetkým propagácia pohľadníc, pretože záujem o ne klesá. „Tie pohľadnice si to zaslúžia, ako najkrajšie a najstaršie suvenýry,“ povedal.  Podľa neho, je zasielanie pohľadníc, jedným z najúčinejších nástrojov propagácie regiónov.

Goetz si zároveň posťažoval, že pošta pristupuje k pohľadniciam rovnako ako k listom, známka stojí rovnako – 10 korún. Pre dôchodcov, ktorí boli zvyknutí pohľadnice posielať, je to príliš drahé a mladí ľudia radšej zasielajú fotografie pomocou mobilných MMS správ.

Aj napriek veľkému poklesu predaja, sa stále nájdu ľudia, ktorí si výlet bez odoslanej pohľadnice nevedia predstaviť. Najväčšími fanúšikmi sú podľa Goetza Holanďania a Francúzi. Zvláštnu skupinu tvoria tiež zberatelia, ktorí disponujú aj bohatými archívmi. Podľa pohľadníc sa napríklad po druhej svetovej vojne rekonštruovalo mesto poľské Gdaňsk.

 

Zdroj/autor: czechtourism, čtk,drom


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa