ČESKO Otvoria najväčšiu Hard Rock Café v Európe

2009-03-11 14:00:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA – Slávna rocková kaviareň Hard Rock Café bude od apríla aj v Prahe. Tri poschodia historickej budovy „Domu u Rotta“ ponúknu reštauráciu pre takmer 400 osôb. Podnik s plochou 1900 metrov štvorcových bude najväčším HRC v Európe.



Medzi tradičnými putovnými artefaktami tu návštevníci nájdu pérové boa Gwen Stefani, džínsy Bono Voxa alebo blanu z bicích podpísanou členmi skupiny Iron Maiden.

Do Prahy doputujú aj ďalšie memorabílie, napríklad gitara Boba Dylana, nohavice Elvisa Presleya alebo sako Erika Claptona.

Práve Clapton je považovaný za zakladateľa zbierky. V londýnskom HRC si chcel trvalo rezervovať stôl a tak nad neho nechal zavesiť svoju gitaru. O týždeň neskôr vedľa nej pribudla gitara Peta Townshenda zo skupiny The Who s poznámkou: „Moja je rovnako dobrá ako jeho. S láskou Pete.“ Zbierka artefaktov pravidelne rotujúcej po celom svete, dnes predstavuje viac ako 70 tisíc kusov.

Hard Rock Café už viac ako 37 rokov ponúka klasickú americkú kuchyňu v rockenrolovej atmosfére. Rovnako ako v ostatných mestách i v Prahe nájdu návštevníci výrobky určené len tamojšiemu obchodu. Ich dizajn je na prvý pohľad inšpirovaný geniom loci tohto mesta a nedá sa zakúpiť nikde inde.

Reťazec sa chystá tiež spolupracovať s miestnymi charitatívnymi organizáciami. Celosvetoví spoločnosť podporuje napríklad boj proti rakovine prsníka.

Vlastníkom HRC je spoločnosť Hard Rock International, ktorej majiteľom je od roku 2006 floridský indiánsky kmeň Seminolov.

Spoločnosť napríklad stále zamestnáva svoju prvú čašníčkuRitu Gilliganovú, ktorá v súčasnosti pôsobí ako kultúrny atašé spoločnosti a mimo zaučuje personál po celom svete. Lovely Rita, ako jej hovoria, je nositeľkou Rádu za zásluhy o rozvoj turistiky v Británii, ktorý jej udelila kráľovna Alžbeta II.

V tomto roku spoločnosť HRC otvorí ešte jednu európsku pobočku v poľskom Krakove.

 

Hard Rock Cafe Prague‎

Malé náměstí 3, 110 00 Praha 1,
Praha, Czech Republic‎ - 224 229 529‎

 

Zdroj/autor: eurorscg,hrc,čtk,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa