ČESKO Karlove Vary stále lákajú

2009-11-22 10:00:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA - Bolo by ťažké vymenovať dlhú radu osobností, ktoré od dôb ich zakladateľa, kráľa Karola IV., oslnila krása Karlových Varov.



Bezpochyby patria medzi najslávnejšie kúpele v Českej republike a sú jedinečne umiestnené v údolí riek Ohře a Teplé. Tu je zopár tipov, čo všetko môžete robiť v Karlových Varoch.

 

 

 

 

V presklenom pavilóne na Vřídelnej kolonáde v centre Karlových Varov vytryskuje do výšky 12 metrov hlavný karlovarský prameň Vřídlo. Z balneotechnického hľadiska kolonáda slúži ako uzlový bod rozvodov vřídelnej vody. Prehliadková trasa podzemím Vřídla ponúka pohľad na zložité potrubia, ktoré zásobujú 14 kúpeľných prevádzok, regulačné vrty a sedimentáciu na stenách chodieb.

 

Objavte slávnu históriu firmy Moser, ktorú založil Ludwig Moser v roku 1857, v novoriešenej muzeálnej expozícii v modernom interiéri Sklárskeho múzea Moser. Múzeum popisuje históriu výroby skla od založenia firmy až po súčasnosť. Súčasťou je obchodná vzorkovňa a tiež rozšírené priestory značkovej predajne.

 

Uvažujete o usporiadaní vašej rodinnej oslavy v krásnom prostredí Karlových Varov, pokojného kúpeľného mesta s unikátnou atmosférou, a hľadáte najvyššiu kvalitu overenú po stáročia?

 

Atmosféra kúpeľného mesta spolu so špecifickým prostredím dostihov, kde predovšetkým secesná tribúna a celkové historické ladenie dostihov evokuje atmosféru rokov dávno minulých.

 

Ponuka služieb je bohatá, určite si vyberiete a budete si užívať kúpeľnú pohodu a relaxáciu v Karlových Varoch.

 

Originálne, unikátne, magické, nádherné a dostupné pre všetkých. Zámocké kúpele sú jedným z najkrajších kúpeľných centier v Európe a poskytujú svojím klientom širokú škálu liečebných a relaxačných programov.

 

Zdroj/autor: kudyznudy, CzechTourism, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa