Najlepší hotel na svete: Rok 2015 má svojho svetového favorita

2015-06-11 16:00:00 |   |    | 

Jedna z najznámejších webových stránok sveta opäť vydala zoznam tých najlepších hotelov sveta. TripAdvisor, ktorý všetci isto veľmi dobre poznáme, predstavil svetovú špičku – hotel Gili Lankanfushi. V tomto hoteli zažijete kúsok raja a to napríklad aj vďaka súkromnému komorníkovi. Ceny začínajú na približne 750 eurách za noc.



 

Luxus v luxuse

 

Kde nájdeme takýto extrémne luxusný hotel? Nikoho neprekvapí že na Maldivách. Všetci dobre vieme (väčšina žiaľ nie z osobnej skúsenosti), že Maldivy sú rajom dovolenkárov. Samozrejme, záleží čo od výletu čakáte, ale ak je to romantika, pokoj, oddych tak ste na správnom mieste. Dokonalé modré more, vilky na vlnách a najlepšie služby vám dennodenne vyčarujú úsmev na perách.

 

Čo naviac ponúkajú?

 

Prečo sa vlastne hotel Gili Lankanfushi  stal svetovou špičkou? Bude to vďaka hodnoteniam návštevníkov, ktorí si odniesli len dobré spomienky. Ak sa pozrieme na samotnú stránku je tu približne 1000 hodnotení len s tou najvyššou kvalitou. „Raj“, „neopísateľné“, „nebo“, „perfektné“ a podobné slová sa skloňujú takmer v každom hodnotení hotela. Čo teda tak láka ľudí aj napriek tomu, že sa nejedná o lacný zábavku?

Primárne to bude neodolateľná príroda. Jednoducho toto svetlučké more s koralmi a chatkami na vode vytvára dojem tropického raja. Výhľady sú úžasné a všetky izby majú čo ponúknuť.

Každá má niečo iné, čo záleží aj od ceny, ale za svoje peniaze dostanete napríklad raňajky so šampanským, liečivé procedúry, výlety malo loďkou, športové aktivity, sauny, rôzne cvičenia, kokteilové večierky a mnohé iné.

Vilky majú súkromnú terasu na streche a kto príde, ten sa môže zapájať aj do tunajšieho voľného programu, ako sledovanie filmov pod hviezdami. Ak túžite po väčšom objavovaní okolia môžete si objednať aj výlety.

 

Piatok

 

Ďalšou špecialitou, ktorou sa hotel pýši, sú súkromní komorníci. Nazývajú ich Piatok, teda majú meno po vernom spoločníkovi Robinsona Crusoa. Ním aj skutočne sú. Každý z nich vie návštevníkovi pomôcť úplne zo všetkým a stará sa o jeho dokonalé pohodlie. Na stratenom ostrove sa tak naozaj budete cítiť ako v lone prírody, len budete oddychovať luxusne.

 

Zodpovednosť

 

Okrem toho, že je tento hotelový komplex luxusný, je taktiež aj zodpovedný. Teda za otázky životného prostredia a jeho ochrany. Budovy sú postavené z prírodných lokálnych materiálov, ale aj recyklovaných stĺpov a podobne. Všetko je tu nastavené tak, aby sa dbalo na okolitú prírodu. Myslelo sa napríklad aj na samotnú lagúnu. V okolí sú povolené len aktivity, ktoré nevyžadujú umelý pohon. Motorové člny sa používajú len na prepravu hostí. Hotel sa ďalej stará o zamestnávanie miestnych ľudí a ochranu pamiatok.

 

Pre všetkých

 

Pre koho tento hotel hlavne je? Nedá sa presne špecializovať, že by to bol čisto romantický hotel, prípadne určený len pre rodiny. Podľa hodnotení sa tu páči jednoducho všetkým. Usporadúvajú aj svadobné obrady, chodia sem novomanželia na svadobné cesty, zastavajú tu aj jednotlivci a rodinky s deťmi.

Keďže je hotel od letiska vzdialený len kúsok, ale za to len loďou, musí si každý priplatiť ešte cestu člnom. Tá vyjde na približne 200 eur (tam aj späť), no keď už zaplatíte 8000 eur za noc, táto čiastka vás nepoloží.

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, gili-lankanfushi.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.0/5 (15 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa