NAJkrajšie ostrovné krajiny- celý štát sa zmestil na jeden ostrovček

2014-08-08 10:00:00 |   |    | 

Veľké krajiny môžu mať veľa prírodných krás, ale čo tie maličké? Tie, ktorých rozloha sa musela prispôsobiť hraniciam ostrova? Našťastie to, čo im príroda nenadelila pri rozdávaní plochy, im vynahradila krásou malých zákutí, ktoré v mnohých ohľadoch prevyšujú honosné stavby a megalomanské krajiny.



 

Malta

 

Táto prekrásna juhoeurópska krajina je pripravená pre všetkých návštevníkov. Krásne letné počasie sa len málokedy pokazí, a preto je aj výlet sem takmer vždy zaručeným úspechom. Vysoké zrázy a prekrásne Stredozemné more. V mestách nájdete všetko, niektoré sú pokojné iné zase živé a ruch v nich neutícha ani v noci. Ak zvyknete cestovať za kultúrou a históriou hurá na Maltu, majú tu totiž množstvo prekrásnych kostolov a pamiatok.

 

Filipíny

 

Preskočíme do Ázie. Exotika vládne na týchto takmer 7 tisícich ostrovoch. Sú ideálne na dovolenku, hoci si musíme priznať, že sa jedná o krajinu, ktorá mimo rezortov môže byť trochu nepohodlná. Keď však dokážete prezrieť niektoré menšie nedostatky príroda vám to stokrát vynahradí. Nie nadarmo sa na Filipínach natáčajú filmy a ročne sem prúdia kopy turistov.

 

Austrália

 

Táto krajina nie je práve najmenšia, ale jej krásy aj tak sotva niečo prekoná. Okrem rozľahlých púští, ktoré pri predstave Austrália hneď všetkým napadnú, sú tu aj džungle, neuveriteľné pláže, historické mestá... Krajina snov patrila kedysi domorodému obyvateľstvu, ktoré sa poslednou dobou snaží opäť dostať do povedomia. Však to, čo im kedysi patrilo, dnes prekonáva očakávania všetkých turistov. Skvelí ľudia a príroda robia z Austrálie miesto, ktoré jednoducho musíte raz v živote vidieť.

 

Maldivy

 

Ani tento ostrovný štát sme nemohli vynechať. Všetci poznáme fotky malých chatiek postavených v modručkých lagúnach. Farba mora je tu priam hypnotická, a preto si Maldivy ľudia často vyberajú na ich svadobnú cestu. Kto vie, či je tento trend taký populárny aj na Slovensku, ale to sa len ťažko dozvieme. Zostáva nám len vychutnať si príjemné more a exkluzívne služby.

 

Kuba

 

Táto destinácia je Slovákom už trochu bližšia. Zmeny, ktoré sa tu postupne dejú však narúšajú to, za čím väčšina turistov ide. Chcú vidieť klasickú Kubu plnú starých amerických áut, biednych ale usmievavých ľudí a žien, ktoré na stehnách vyrábajú tradičné cigary. Toto je asi obraz, ktorý si pod slovom Kuba hneď predstavíme. No ostrov má aj iné lákadlá. Prekrásne biele pláže, tyrkysové more, malé obchodíky a bohatú kultúru.

 

Fidži

 

Vyše tristo ostrovčekov tvorí dokonalý dovolenkový raj. Fidži je známe skvelými podmienkami na potápanie surfovanie, pre ktoré sem prichádza veľa ľudí. Iní chodia za romantikou, keďže sa dá prenajať si napríklad menší ostrov a prežiť na ňom to čo doma nemôžete. Pre zaujímavosť, kmene ktoré tu žijú boli donedávna kanibalské. Posledný zjedený bol misionár Thomas Baker v roku 1867, ktorý neprejavil dostatok úcty náčelníkovi. Našťastie od kanibalizmu už upustili a pri dodržiavaní ich pravidiel vám pri návšteve nič nehrozí.

 

Japonsko

 

Teraz už nehovoríme o tradičnej prímorskej krajine. Japonsko síce ostrov je, ale málokedy počujeme o jeho plážach a zlatom piesku. Krajina je skôr známa bohatou históriou, ktorá sa bije s neuveriteľne rýchlym životným štýlom a modernou dobou. Smutné je, že tradície svoj boj pomaly prehrávajú, no i tak v celej krajine existujú ostrovčeky pokoja v podobe chrámov a dokonale upravených záhrad. Saké, suši, pokoj, ale aj protipól elektronika a celkový ruch. To všetko je Japonsko.

 

Grécko

 

O Grécku sme toho už veľa popísali. Síce väčšia časť krajiny leží na polostrove, veľké množstvo ostrovčekov nám umožnilo zaradiť ho aj medzi ostrovné štáty. Z vyše 1400 ostrovov je len 169 obývaných, no práve tie lákajú najviac turistov. Pre nás známe klasiky ponúkajú čisté krásne pláže, modré more a výborné služby. Okrem prírody hrá Grécku do karát aj jeho história. Antická doba tu zanechala mnoho krásnych stavieb, ktoré chodíme rok čo rok pozerať.

Zdroj/autor: womanitely.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.1/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa