10 hotelov, ktoré jednoducho musíte vidieť

2014-04-02 12:00:00 |   |    | 

Od hotela väčšinou čakáme len to, aby sme sa v niektorej z jeho izieb vedeli normálne vyspať alebo si oddýchnuť a to je asi tak všetko. Ale prečo od nich nechcieť viac? Prečo by nám už len samotné hotely nemali poskytnúť oveľa, oveľa viac? A presne takéto hotely by sme vám radi ukázali.



 

  • Manta Resort, Zanzibar

Tento hotel by sme našli severozápadne od ostrova Pemba na pobreží afrického Zanzibaru. Rezort ponúka takmer dvadsať luxusných izieb rôznych cenových hladín. Nevieme síce, koľko by vás tu vyšla jedna noc, ale vieme, že by ste na pobyt v tomto hoteli len tak ľahko nezabudli. Apartmán ležiaci priamo vo vode, neskutočne čistá voda, úžasné podmienky na potápanie či sledovanie podmorského života, skrátka, fantastická dávka romantiky.

 

  • Hotel Kakslauttanen, Fínsko

Teraz z trochu iného súdka. Zabudnime na more, pláže, slnko a vyberme sa do Fínska, konkrétne do Laponska. Nájdeme tu totiž hotelový rezort s dvadsiatimi apartmánmi v tvare iglu určenými pre tých, ktorí chcú objavovať divokejšiu tvár tejto krajiny. Namiesto snehu sú však hoteloví hostia v objatí skla, cez ktoré môžu pohodlne sledovať aj nádhernú polárnu žiaru.

 

  • Ladera, Sv. Lucia

Vráťme sa opäť k moru, tentoraz však v kombinácii s nádhernou horskou prírodou. Ide o ostrov Svätá Lucia, nachádzajúci sa v Karibskom mori v súostroví Malých Antíl. Hotel má názov Ladera Resort a jeho 32 izieb je doslova vtesaných do kopcov a to tak, aby z každej z nich bolo vidieť na majestátne vrcholy Malého a Veľkého Pitona. Nie, nejde o hady, ale o dva dominantné kopce, zdvíhajúce sa nad morom. Nuž a keď k tomu pripočítame nádhernú reštauráciu, plávanie v bazéne v tvare lagúny a kúpele, dovolenka na tento rok je už vybraná, no nie?

 

  • Astarte Suits Hotel, Grécko

Ostrov Santorini ponúka okrem iného aj nevšedný kúpeľný rezort, ktorý akoby bol svojou atmosférou vystrihnutý zo starých gréckych bájí. Jeho neodmysliteľnou súčasťou sú nádherné výhľady na pláže a more, skvelé možnosti na kúpanie a relax a to všetko v obklopení dokonalej harmónie. Každá z izieb má svoj balkón, kde si hostia vychutnávajú miestne špeciality, zatiaľ čo sa kochajú dokonalosťou mora.

 

  • Rayavadee Krabi, Thajsko

Hotel Rayavadee nájdeme priamo na pláži, vlastne, lepšie povedané, všetko tu sa odohráva na pláži. Hoteloví hostia sú ňou totiž úplne obklopení. Okrem nej si však určite vychutnajú kúpele, tenisové kurty, bazén, plážový bar a tak ďalej. A keď vás omrzí pláž, môžete sa navečerať priamo v pobrežnej jaskyni.

 

  • Conrad Maldivy, ostrov Rangali

Tento hotel síce nie je to pravé orechové pre klaustrofobikov, ale pokiaľ nie ste postihnutí touto chorobou, stal by sa pre vás zaiste jedným z nezabudnuteľných životných zážitkov. Všetko v ňom sa totiž nachádza pod hladinou mora a to nielen izby, ale aj ostatné súčasti hotela, ako reštaurácia či bar. Jednoducho zaspávate aj budíte sa spolu s rybičkami, raňajkujete aj obedujete s nimi. Naozaj nevšedné, veď napokon, v ktorom hoteli zažijete to, aby vám ryby hľadeli priamo do taniera?

 

  • Panchoran, Bali

Teraz tu máme niečo skôr pre Tarzanov. Hovorí sa totiž, že na svete nejestvuje žiadny iný hotel, ktorý by bol tak blízko k prírode, ako práve Panchoran. Každá izba v ňom je navrhnutá tak, aby si hoteloví hostia mohli dosýta vychutnať dotyk prírody a čo je skutočne pozoruhodné, všetko je tu vytvorené z recyklovaných materiálov. Netradičnosť tohto hotela spočíva aj v tom, že návštevník len horko ťažko odlíši, čo je interiér a čo exteriér.

 

  • Hotel Ubud, Indonézia

Zostaňme ešte chvíľu v kategórii „prírodných“ hotelov, hoci v tomto prípade ide o väčší luxus. Nájdeme ho v Indonézii na rieke Ayung neďaleko takých turistických atrakcií, ako je Jaang, Dalem Segara či Satung. Aká je však ponuka? Nuž, ide tiež o spojenie s prírodou, ale v zmysle postelí plávajúcich v bazéne či terasy pri potôčiku uprostred pralesa, samozrejme, so všetkým luxusom, aký si len môžete želať.

 

  • Ostrov Dedon, Filipíny

Bývalý brankár nemeckého Bayernu Mníchov, Bobby Dekeyser, si na ostrove Dedon založil také malé kráľovstvo určené pre turistov, ktorí hľadajú niečo naozaj výnimočné. Okrem toho však vlastní jednu z najlepších svetových firiem na výrobu ratanového nábytku a ten v jeho rezorte nájdete doslova všade, či už ako vybavenie izieb alebo ako závesné plážové odpočívadlo. Je to skrátka dokonalý ekohotel prepojený s prírodou a vytvorený z prírodných materiálov, ktoré sa nachádzajú na ostrove.

 

  • Äscher Cliff Restaurant, Švajčiarsko

Posledný hotel, ktorý navštívime, sa nenachádza v krásnom tropickom prostredí, má však iné prednosti. Napríklad také, že žiadne iné miesto vo Švajčiarsku vám neposkytne taký fascinujúci výhľad na zasnežené vrcholy masívu Alpstein, ako práve tento hotel. Ide o staršiu drevenú chatu učupenú pod skalným masívom, neďaleko ktorej sa nachádza krásne alpské jazero Seealpsee. Takže čo poviete? Ktorý hotel by ste si vybrali?

 

Zdroj/autor: Earthporm, Alex, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa