Najkrajšie španielske mestečká - To naj zo španielskeho vidieku

2014-10-07 17:30:00 |   |    | 

V krajine veľkej ako je Španielsko nachádzame mnoho rôznych a odlišných oblastí. Od studených hôr, prímorských pláží, až po vnútrozemské vyprahnuté planiny. No v každej z nich sa nájde mestečko, či dedinka, ktoré okúzlia. Preto sa milovníci týchto miest spojili a vytvorili organizáciu Národná sieť najkrajších miest Španielska. Vyberáme vám z nej prvú polovicu.



 

Kategória najkrajšie

 

Na začiatok by sme si mali zadefinovať, ako bola vyhodnotená celá „sútaž.“ Zaradené mestá museli spĺňať rôzne požiadavky. Nesmú mať viac ako 15 tisíc obyvateľov, musia mať dokonale zachovaný historický ráz, musia mať dokázané, že práve v ich meste sa nachádza pamiatka, alebo prírodný úkaz, ktorý má vysokú kultúrnu hodnotu pre celé Španielsko...

Dbá sa aj o vonkajší vzhľad. Kto sa na zoznam dostal, musel predviesť dokonalé mestečko. To musí byť čisté, upravené (ani omietky nesmú opadávať), musí mať zabezpečené parkovacie miesta, turistické centrá, okruhy, aby autá nechodili priamo do historického centra, a samozrejme sa musia zaujímať aj o zeleň.

 

Víťazi:

 

Albarracín

 

 

Alcalá de Júcar

 

 

Ayllón

 

 

Calaceite

 

 

Cantavieja

 

 

Frías

 

 

La Alberca

 

 

Lastres

 

 

Lucainena de las Torres

 

 

Maderuelo

 

 

Medinaceli

 

 

Morella

 

Zdroj/autor: elpais.es, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.2/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa