Dávajte si pozor, toto sú najnebezpečnejšie mestá pre osamelé cestovateľky

2015-06-19 15:00:00 |   |    | 

Stretnúť osamelého cestovateľa muža nie je naozaj problém. Za ostatné roky však vzrastá aj počet takto osamelo cestujúcich žien. I keď v európskych krajinách a mestách sa môžu cítiť viacmenej bezpečne, do niektorých lokalít by radšej nemali zavítať bez partnera pri sebe. Obzvlášť veľký pozor by ste mali dať na týchto 13 miest, ktoré sú podľa výskumu YouGov tie najnebezpečnejšie pre osamelé cestovateľky.



 

1. Bogota, Kolumbia

 

V prípade Bogoty ide o dlhodobo negatívny trend. Kolumbia sa musí vysporiadať s negatívnou situáciou spôsobenou aj vysokým vplyvom mafiánskych skupín. V podstate v tejto krajine nájdete iba pár miest, do ktorých je možné zavítať bez akýchkoľvek problémov. No medzi tie najhoršie patrí práve Bogota, ktorá ma navyše aj vysoké riziko bombových útokov. Pre ženu tam nie je bezpečné pohybovať sa osamote ani počas dňa. Túto krajinu si preto radšej z vášho zoznamu cestovateľských cieľov vyškrtnite.

 

2. Mexico City, Mexiko

 

Problémy vznikajú najmä kvôli vysokej kriminalite spájanej s drogami. Preto sa ženám neodporúča zdržiavať sa samotným vonku v meste najmä v nočných hodinách. Vyhýbajte sa aj chudobnejším štvrtiam a pozor si dávajte aj na krádeže osobných vecí. Celkovo je vhodnejšie brať Mexico City len ako prestupnú stanicu do zvyšku krajiny.

 

3. Lima, Peru

 

Hlavné mesto Peru je neslávne známe kvôli vysokému výskytu krádeží. S tým sa opäť úzko spája aj vysoká kriminalita, kvôli čomu sa Lima neodporúča ani pre osamelé ženské cestovateľky. Niektoré štvrte sú nebezpečné aj kvôli zvýšenému riziku únosov.

 

4. New Dillí, India

 

Ázijské krajiny sa v tejto tabuľke ocitli najmä kvôli násilným sexuálnym činom. Práve v Indii hrozí ženám vysoké riziko znásilnenia. Aj do menej známych provincií by ste mali cestovať v sprievode mužského sprievodcu. Ideálne je, ak sa dovolenky zúčastníte aj s niekým známym, pretože takto si zabezpečíte väčšiu ochranu pred mnohými nepríjemnosťami.

 

5. Jakarta, Indonézia

 

I v tomto prípade ide o vysoké nebezpečenstvo sexuálnych trestných činov. V Jakarte žije aj mnoho moslimov, takže ak niektoré ženy nedodržiavajú niektoré z ich prísnych pravidiel, dokážu byť voči nim nepríjemní. Žena ako osamelá cestovateľka je pre nich tŕňom v oku a nebezpečné je pohybovať sa najmä v okrajových štvrtiach a ubytovanie by ste mali hľadať radšej vo väčších reťazcoch.

 

6. Buenos Aires, Argentína

 

Hlavné nebezpečenstvo spočíva v Buenos Aires v tom, že sa tam dramaticky zvýšil počet ozbrojených prepadov. Tie nie raz vyústili až do prestrelky, takže pohybovať sa bez akejkoľvek spoločnosti nie je bezpečné ani pre mužov, nie to ešte pre osamelé ženy.

 

7. Kuala Lumpur, Malajzia

 

Pre niektoré ženy môže byť mimoriadne nepríjemná až prehnaná ústretovosť tunajších mužov. Vždy ich budete mať v pätách niekoľko a navyše ako Európanky budete u nich budiť o to väčší záujem. Dôležité je nepripúšťať si ich veľmi k telu. Inak môžete zabudnúť na pokojnú dovolenku s jednoduchým cestovaním.

 

8. Bangkok, Thajsko

 

Hlavné mesto Thajska môže byť skvelou lokalitou na zábavu, no iba ak si ju dokážete užívať s triezvym úsudkom a najmä v spoločností väčšej partie. Rizikové oblasti plné drog, zbraní a nelegálnych podnikov neúmerne zvyšujú kriminalitu Bangkoku a prenášajú násilie i do pokojnejších oblastí. Taktiež vám hrozí nebezpečenstvo podvodov. Ľahko vás môžu okradnúť o peniaze a dostať sa však môžete aj do väčších problémov.

 

9. Moskva, Rusko

 

Moskva je nebezpečná skôr vo večerných hodinách. Pokiaľ sa pohybujete cez deň po overených turistických cestičkách, dávajte pozor hlavne na drobné krádeže. Snažte sa dostať na hotel do zotmenia a pokiaľ nemáte spoločnosť, potom von samé nevychádzajte.

 

10. Manila, Filipíny

 

Najväčším problémom tohto mesta sú slumy, v ktorých je aj vyššia kriminalita. Čo je pre osamelú cestovateľku nepríjemné, nachádzajú sa vo viacerých lokalitách a často aj nečakane pri dobrých štvrtiach. Kvôli tomu je vhodnejšie pohybovať sa tam so sprievodcom.

 

11. Paríž, Francúzsko

 

Druhú desiatku otvára prvé európske mesto. Paríž sa dostal do tohto výberu kvôli zvýšenému počtu imigrantov, ktorí vytvárajú rizikové oblasti s vyššou kriminalitou. Opäť platí pravidlo, že sa v tomto meste netreba hrať na zbytočnú hrdinku. Osamote neskúmajte neznáme štvrte a pohybujte sa radšej po dobre známych pamiatkach.

 

12. Soul, Južná Kórea

 

Dávajte si pozor najmä na problematické kriminálne skupiny. Paradoxne v tomto prípade ich stretnete skôr v bohatších štvrtiach. Nemiešajte sa zbytočne do konfliktov a zamerajte sa na hlavné zámery vašich cestovateľských aktivít.

 

13. Londýn, Anglicko

 

Najviac kriminálnych činov sa odohrá v metre. Krádeže peňazí, cenných vecí, ale i dokladov sú tam takmer na dennom poriadku. Taktiež si dávajte pozor na okrajové štvrte. V tých, kde prevažujú niektoré menšiny, môže byť pohyb osamelých žien veľmi rizikový. Dávajte si pozor aj na nočný Londýn a hrozbu konfliktov a útokov od podgurážených mužov.

 

Zdroj/autor: metro.co.uk, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.7/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa