TIP na víkend: Oheň aj lahodné jedlo nás budú sprevádzať počas najbližších dní

2015-06-18 12:00:00 |   |    | 

Tešíte sa na víkend? My sa už nevieme dočkať. Našťastie sme našli tieto podujatie, ktoré aj Dromedárovi spestria program. Už sa teší na jahody a úplnú pohodu. Kam však zamierite vy? Máme pre vás zopár skvelých tipov.



 

Bratislava

 

Lahodné chute zachvátia tento víkend bratislavské Rybné námestie. Bude sa tu opäť konať Bratislava Culinary daysjahodovou témou. Z jahôd bude všetko a vítaní sú všetci návštevníci mesta.

Ďalším kulinárskym podujatím bude Gurmán Fest 2015. Odohrá sa na Dostihovom závodisku v Petržalke od piatku do nedele. Predstavia sa tu reštauratéri, vinári, farmári, kuchári a mnohí iní. O zábavu sa postarajú známi šéfkuchári so svojimi šou a na večer je pripravená diskotéka. Do programu sú zaradené aj workshopy, barmanské šou a diskusie o zdravom životnom štýle.

Pamätáte si minuloročný downhill? Nie? Tak ho navštívte tento piatok. Svetové podujatie City Downhill World Tour zavíta do Bratislavy a predvedú sa na ňom extrémni cyklisti, ktorí si vyskúšajú aké to je, spúšťať sa na dvoch kolesách bláznivou rýchlosťou dolu uličkami Starého mesta. Pridružený program začína už dnes.

 

Košice

 

Už dnes začínajú Imaginácie. Divadelné predstavenia pri Urbanovej veži na Hlavnom námestí predstaví umelcov-športovcov zobrazujúcich tému apokalypsy. Čo bude nasledovať po nej? A ako sa vrátime späť k našej ľudskosti? Toto všetko zobrazia povrazolezci, akrobati a aj parkouristi. Návštevníci by si mali zobrať pevnú obuv, aby sa spolu s predstavením mohli presunúť do parku. To sa začne vždy (18-20 júna) o 21:15.

 

Zvolen

 

Nádvorie miestneho zámku po tieto dni hostí výnimočný Medzinárodný letný divadelný festival Zámocké hry zvolenské. Ešte sa tu predstavia divadlá Divadlo Andreja Bagara v Nitre s hrou Druh: Žena, a Štúdio L+S, ktoré sa predstaví inscenáciou Tri grácie z umakartu.

 

Trnava

 

Kto sa rád stará o prírodu a počúva dobrú hudbu, ten by si mal v sobotu pristaviť v Trnave v Kamennom mlyne. Uskutoční sa tu festival Ekofest spájajúci zábavu s environmentálnym zmýšľaním. Vystúpia tu trnavské kapely, ale aj Hokýže Slíže so špeciálnym programom. Ak si budete chcieť od hudby oddýchnuť, môžete zájsť na niektoré z premietaní dokumentárnych filmov v kine Hviezda (už od piatku). V sobotu sa v hoteli Koliba bude diskutovať o témach spojených s ochranou prírody. Do programu sú zaradené aj dielne a športový program na kúpalisku. Výťažok z festivalu pôjde na iniciatívu Stromy pre Trnavu.

 

Poprad

 

Mesto Poprad má pre návštevníkov pripravený skvelý program. Opäť sa sem vrátil festival talianskej kultúry Viva Italia. V stánkoch na Námestí sv. Egídia ochutnáte tradičné chute, naučíte sa vyrábať pizzu a objavíte čaro toho, čo si pod Talianskom stále predstavujeme. Okrem jedla sa môžeme tešiť na skvelú hudbu, diskusie na aktuálne témy a aj premietania filmov.

Na miestnom letisku sa zase stretnú nadšenci pre lietadlá. Aero Moto Víkend tu v sobotu a v nedeľu predstaví leteckú šou, autosalóny a množstvo zaujímavých atrakcií.

 

Strečno

 

V stredovekej dedinke Paseka bude tento víkend podujatie Slovenské rytierske dni. Hlavnou témou bude boj križiakov proti husitom a návštevníci sa tu oboznámia s historickými udalosťami a tým, ako sa v danom období žilo. Dobová hudba a ukrutné súboje potešia oko dieťaťa aj dospelého. Program sa začne o 13:00.

 

Vinné – Zemplínska šírava

 

Keďže sa nachyľuje k slnovratu a s ním spojeným tradíciám, tak sa v sobotu vo Vinnom uskutoční podujatie Jánske ohne nad Šíravou. Na brehoch Vininaskeho jazera sa návštevníci stretnú o 13:00, aby spolu vyrazili na túru k hradu. Tam je pripravená prehliadka a zábavné strety s miestnymi bosorkami pre deti. Tradície späť pri jazere predstavia remeselníci a aj veštice, ktoré vám v predvečer najmagickejšej noci povedia, ako namiešať napríklad nápoj lásky. Pred deti aj dospelých je pripravených množstvo atrakcií, od jazdy na koni, skákacieho hradu, až po plieskanie bičom.

 

Bojnice

 

centre mesta bude zajtra a v sobotu pripravený Bojnický letný slnovrat. Počas regionálnych slávností sa predstavia viaceré moderné aj ľudové skupiny, gastronomické pochúťky z celého okolia, remeselníci  a tiež predstavitelia cestovného ruchu. Vrcholom programu bude pálenie ohňov.

 

Banská Bystrica

 

Piatok a sobota budú v mestskom amfiteátri patriť tradičnému mestskému rockovému festivalu Rockscape 2015. Na programe je naplánovaných 21 skupín domáceho aj svetového rázu. Hlavným ťahákom bude nórska kapela The Carburetors a Slovensko zastúpia Chiki liki-tua, Hokýže Slíže a iné.

 

Liptovský Mikuláš

 

Na námestí v historickom centre sa cez víkend budú konať  Stoličné dni. Od dnes do nedele sa domáci môžu tešiť na remeselný trh a bohatý kultúrny program. Na hlavnom javisku to budú vystúpenia a na nádvorí historickej budovy Čierneho orla nájdete živú expozíciu gazdovského dvora.

 

Prešov

 

K tradičnému umeniu rozhodne patrí aj paličkovanie a tomu vzdá hold Medzinárodný festival paličkovanej čipky. Od dnes do soboty sú tu pripravené dielne, diskusné fóra a prednášky. Zúčastnia sa ho domáci, okolití a aj čipkári z Francúzska a Španielska.

 

Žilina

 

Budatínsky hrad sa v piatok a v sobotu zaplní drotármi zo širokého okolia. Festival drotárstva predstaví majstrov tohto umenia a ponúkne návštevníkom možnosť vyskúšať si drotárstvo na vlastnej koži. K programu sa pridá aj výstava českej sochárky.

 

Spišská Kapitula

 

Spišskom podhradí na vás tento víkend čaká podujatie Via Regia. Na 6. ročníku sa tradične predvedú miestni vinári a medovinári. Okrem ochutnávok budete mať možnosti zakúpiť ako nápoje, tak aj všakovaté výrobky.

 

Bardejov

 

Do mesta sa v piatok (do nedele) prisťahuje Slovenský festival piva. Na Radničnom námestí to bude rozvoniavať klobáskami, rebierkami a podobnými lahôdkami, ktoré k pivu neoddeliteľne patria. Pripravený je aj program pre deti a dospelých.

 

Svätý Jur

 

Toto mesto sa cez víkend premení na „malé Toskánsko“. Bude hrať farbami, obrazmi, chuťami a všetkým čo k dobrému festivalu patrí. Podujatie Svetový Jur do obce prinesie umelcov a hudobníkov, ktorí ozvláštnia pokojnú atmosféru.

 

Červený kameň

 

Tu sa v sobotu uskutoční podujatie Víkendové rozprávania na hrade Červený kameň. Odborníci na ňom vysvetlia zaujímavé fakty, ktoré môžu návštevníkom pri bežnej prehliadke uniknúť. Ak máte otázky, taktiež sem môžeme zamieriť, aby ste našli odpovede. Tohtotýždňovou témou bude Druhá svetová vojna.

 

Zdroj/autor: slovakia.travel, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa