Tip na víkend: to najlepšie z Košíc sľubuje neopakovateľný zážitok

2013-02-22 16:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Mestská turistická destinácia Košice, známa najmä najväčšou mestskou pamiatkovou rezerváciou či Dómom sv. Alžbety, sa zapojí do osláv Svetového dňa sprievodcov 23. februára. Organizátorom tohtoročných osláv je organizácia Košice Turizmus, ktorá pri tejto príležitosti pripravila pre návštevníkov sériu bezplatných prehliadok mesta so sprievodcom.



Oficiálne otvorenie bude 23. februára o 14:00 pred Návštevníckym centrom Košice na Hlavnej 59 - budova Historickej radnice. Piati profesionálni sprievodcovia Košíc si pripravili to najlepšie zo svojej ponuky.

Sprievodkyňa Viera Nemčoková rozpovie príbeh Dómu svätej Alžbety a Eva Hoffmanová prevedie návštevníkov po Hlavnej ulici a jej najzaujímavejších pamiatkach. Zoltán Balassa si za tému svojej prehliadky zvolil „ Máraiho Košice“ - ako sa na nich pozeral a čo v nich prežil tento svetoznámy rodák z Košíc. Sándor Márai je zároveň jedna zo štyroch osobností projektu Európskeho Hlavného mesta Kultúry 2013.

Pani Alžbeta Czimová návštevníkom predstaví príbehy, ktoré sa odohrávali za fasádami palácov Hlavnej ulice. Mária Vajová priblíži životný príbeh blahorečenej Sary Salkaházi, narodenej na prelome storočí v srdci starobylého mesta Košice v hotel Schalkház, ktorý stál na mieste dnešného hotela Doubletree by Hilton.

Tento rok sú témy prehliadok unikátne a sľubujú neopakovateľný zážitok.

 

Zdroj/autor: sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa