TIP na víkend: Hudba a príjemné počasie vykúzlia letný víkend ako vyšitý

2015-07-16 12:00:09 |   |    | 

Keďže opäť píšeme túto rubriku, tak je zrejmé, že sa týždeň chýli ku koncu. Znova nás čaká horúce počasie a preto sa aj Dromedár chystá opustiť horúce mesto a vydá sa do prírody. To kam to bude, zistíte už o pár dní. Vy si samozrejme pripravte vlastný plán, ktorý môže pozostávať ako z kúpania, vychádzok, bicyklovania, tak aj z návštevy múzea, alebo niektorej z nasledujúcich akcií. Príjemný víkend.



 

Liptovský Mikuláš

 

Mesto sa už teší na prvý ročník Liptov Festu, ktorý sa začne v sobotu v Areáli vodného športu Ondreja Cibáka. Doobeda sa tu návštevníci oboznámia s možnosťami regiónu Liptov. Všakovaté miesta, atrakcie a hlavne všetko pod jednou „strechou“. Kto príde, ten si môže vyskúšať outdoorové športy, let v helikoptére a zistí, čo všetko sa dá na Liptove robiť. Poobedie bude patriť hudbevareniu. Navyše tu budú otvorené dielne, kde si upradiete vlastnú niť, alebo vyrobíte vlastný papier.

 

Žilina

 

Ešte dneszajtra máte príležitosť si na Mariánskom námestí obzrieť Tvorivé remeselné dielne. V rámci Kultúrneho leta si tak vyskúšate, aké je to vyrábať sviečku, bábiky zo šúpolia, šperky, keramiku a iné. Odnesiete si tak vlastnoručne robený suvenír.

 

Malé Leváre

 

Na Rudave sa aj tento rok môžeme tešiť na festival. Pome Rudava v sebe bude tradične spájať skvelú hudbušportové podujatia. Vystúpia tu Horkýže slíže, Peter Bič projekt a mnohé iné kapely. Na vlastnej koži si vyskúšate plážový volejbal, ale tiež workshopy, premietania, súťaže a divadlá.

 

Trnava

 

Trnava sa rozhodla, že ento víkend predstaví mladých miestnych hudobníkov. Pripravila podujatie Proma Frajdej, kde sa ukážu dve trnavské kapely s vlastnou tvorbou a potom známy interpret. Všetko sa to odohrá v Sade Antona Bernoláka od 19:00.

nedeľu si naopak oddýchnite pri príjemnom pikniku, ktorý sa uskutoční o Botanickej záhrade. O 15:00 sa začne kultúrny program a prebehnú taktiež súťaže, ako napríklad o najlepší koláč.

 

Banská Bystrica

 

Športového ducha Banskobystričanov tento víkend nakopne podujatie Inline dni. Piatok a sobota budú patriť všetkým korčuliarom, ktorí sa vydajú na dráhu. Požičať si budú môcť aj retro korčule. Tie vyskúšajú na roller diskotéke. Podujatie prebehne v SC Európa.  

 

Donovaly

 

Deťom bude patriť program na Habakukoch. Rozprávková dedinka bude v sobotu plná zaujímavých atrakcií a program bude naozaj bohatý. Naše kultúrne dedičstvo sa predstaví na podujatí Slovenský národný poklad, kde návštevníci spoznajú terchovskú muziku, bábkové divadlo, čičmanskú architektúru a mnohé iné. Zároveň si vyskúšajú, aké je to zdobiť predmety čičmanským vzorom a od odborníka sa viac dozvedia o Radvanskom jarmoku.

 

Beckov

 

Tento hrad sa počas nasledujúcich dní stane strediskom skvelej zábavy. Stretnú sa tu rytieri, ktorí budú bojovať o česť a ruku úctivých dám, prebehnú tvrdé boje a príde aj na skvelé vystúpenia. Zmieša sa tu história s aktuálnou hudobnou scénou. Pre deti sú pripravené nafukovacie hrady, pre dospelých zase súťaž v hádzaní vidlami (VIDLOMET) a mnohé iné.

 

Veľký Biel

 

Kaštieľ má na túto sobotu pripravený naozaj zaujímavý program. Počas nočných prehliadok sa totiž návštevníci dozvedia ešte oveľa viac o miestnej histórii. Podujatie Prekliatie Čiernej pani predstaví krásnu Benignu, ktorá bola paňou okolia, no životné útrapy ju neobchádzali. Prehliadky sa začnú o 20:00, 21:00 a 22:00.

 

Vysoké Tatry

 

Na počesť našich veľhôr sa na Skalnatom plese zajtra uskutoční pekný klasický koncert. O 11:00 sa tam začne koncert Medzinárodného detského husľového orchestra, ktorý zahrá skladby známych autorov ako J.S. Bacha a E. Suchoňa.

 

Spišská Nová Ves

 

Na východ Slovenska sa vrátia tradičné Spišské trhy. Začínajú dnes a pripravili si pre nás zaujímavý program. Zapojené sú doň rôzne inštitúcie, ktoré predstavia rôzne záľuby, krúžky a umenie. Pri tejto príležitosti sa uskutočnia aj Spišské výstavné trhySpiš Expo 2015. Na nich uvidíte prehliadky automobilov, motocyklov a rôznych výrobkov zo širokého okolia. Pripravené sú aj prezentácie a workshopy a konferencie.

 

Zázrivá

 

V obci sa aj tento rok uskutočnia Zázrivské dni. Predvedú sa na nich umelci a hudobníci, ktorí sa snažia o uchovanie nášho kultúrneho bohatstva.

 

Dolná Seč

 

Sobota bude patriť festivalu Good Vibration. Tanečný parket pod holým nebom, mnohí interpreti schladenie vo vodách Hrona, plážový volejbal a iné. Toto všetko je zárukou dobrej zábavy. Len vyskúšajte.

 

Modra

 

Hudba sa tento víkend vo väčšej miere prejaví aj v Modre. Prebehne tu Medzinárodný gitarový festival. V Kultúrnom dome Ľudovíta Štúra si vypočujete ukážky tých najlepších klasických gitarových diel.

 

Komárno

 

Do mesta sa vráti Strekovský vínny festival, ktorý spojí vinárov tejto oblasti. Pivničný festival poukáže na kultúru a prácu spojenú s vínom.

 

Beša

 

O dobrú zábavu a kvalitnú hudbu budú mať postarané aj v levickej Beši. V piatok a v sobotu tu na Beša Music Feste vystúpia slávne slovenské kapely. Prídu napríklad Gladiátor, Polemic, Zoči Voči a iné.

 

Zdroj/autor: slovakia.travel, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa