Lyžovanie vo Francúzsku je veľmi atraktívne, najmä pre rodiny s deťmi

2013-03-12 16:00:00 |   |    | 

FRANCÚZSKO - Pre mnohých Slovákov je Francúzsko ako krajina perfektných lyžiarskych stredísk zatiaľ neobjavená a to aj napriek tomu, že sú ponuky veľmi atraktívne, najmä pre rodiny s deťmi a mladých športovcov. Týždeň zimných radovánok v apartmáne je možné zakúpiť už od 99 eur na osobu a to vrátane 6-dňového skipasu.



Francúzsko sa môže pochváliť pestrými lyžiarskymi strediskami a atraktívnou ponukou pre rodiny s deťmi a mladých športovcov. Krajina ponúka ako menšie lyžiarske strediská s približne 60 km zjazdoviek, tak aj najväčšie súvislé lyžiarske stredisko na svete, Trois Vallées s 600 km zjazdoviek.

Ďalšou výhodou francúzskych lyžiarskych stredísk sú priaznivé ceny a skvelá poloha dediniek priamo pri zjazdovkách. Na väčšinu zjazdoviek sa dostanete už z prahu dverí alebo sú rýchlo dostupné pešo. Lyže na prahu dverí môžete nasadiť napríklad vo Valfréjus za neuveriteľných 99 eur alebo vo Val Thorens/Trois Vallées za 269 eur, pričom sa zakaždým jedná o cenu ubytovania na týždeň so skipasom. Cesta do Francúzska je síce dlhšia, ale stojí za to zvážiť výhody.

 

Savojsko, tajný tip Francúzska

Valmeinier v Savojsku patrí momentálne ešte k tajným tipom Francúzska, ale vďaka svojej nadmorskej výške a vysokej istote snehu ním určite dlho nezostane. 70 percent zjazdoviek sa nachádza v nadmorskej výške nad 2 tisíc m a to je o dôvod viac, prečo sa sem vydať. Ani zjari nie je čoho sa obávať.

Ďalším odporúčaniahodným strediskom v Savojsku je Saint Sorlin (Les Sybelles). 310 km  pestrých zjazdoviek je prevažne stredného stupňa obtiažnosti a ponúka mnoho modrých, červených a aj nejaké tie čierne zjazdovky. Veľké plus sú zjazdovky vhodné pre rodinné lyžovanie, dobré možnosti jazdy v hlbokom snehu a snowpark.

Ďalším v poradí je lyžiarske stredisko Valfréjus so svojimi 65 km zjazdoviek v nadmorskej výške medzi 1 550 a 2 737 m. Vo Valfréjus sú skoro všetky ubytovania priamo pri zjazdovke, čo je počas zimnej dovolenky s deťmi veľkou výhodou. Navyše sa tu nájdu skvelé zjazdovky pre rôzne náročných lyžiarov a mnoho svahov s hlbokým snehom.

Lyžiarske stredisko Val Thorens v Savojsku ponúka okrem 150 km zjazdoviek aj lyžovanie v najkrajšej časti Trois Vallées s najvyššou istotou snehu. Ďalej tu na nadšencov zimných športov čaká snowpark s rozlohou 70 tisíc m², boardercross s dĺžkou 1,4 km so skokanskými mostíkmi, rôzne terény s hlbokým snehom a 12 km dlhá zjazdovka Col de l'Audzin s výškovým rozdielom 1 400 m.

Poďme sa ešte pozrieť do savojského lyžiarskeho strediska La Plagne, ktoré ponúka so skipasom La Plagne Integral 225 km zjazdoviek v nadmorskej výške medzi 1 250 a 3 250 m. Všetky dôležité zjazdovky zo štyroch hlavných vrcholkov končia v údolí La Plagne, teda do lyžiarskeho strediska sa dá dostať zo všetkých strán. K skutočným aktrakciám tu patrí 15 km dlhá zjazdovka z ľadovca Bellecôte do Montchavinu, snowpark aréna a svahy s hlbokým snehom.

 

Zdroj/autor: SnowTrex, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
1.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa