Hotelové naj: Najväčší luxus, počet izieb i bazén na svete

2014-05-23 12:00:00 |   |    | 

Vášnivým cestovateľom začnú časom splývať hotely do jedného veľkého mixu. Izby nie sú ničím výnimočné a tak pomaly zabúdajú, kde im bol poskytnutý nocľah. Hotelieri sú však výrazne proti tomu, nechcú byť len bezmenným spoločníkom v slede iných udalostí. A tak bojujú o svoju priazeň rôznymi netradičnosťami, vďaka ktorým sa jednoznačne stanú nezabudnuteľnými.



 

  • Hotel s najväčším počtom izieb - Mecca Clock Tower, Saudská Arábia

Dlhodobo nemal hotel Izmailovo v Rusku konkurenta. Potom však prišla Saudská Arábia s tradične megalomanskými projektmi a hotel s najväčším počtom izieb bol na svete. Rusov konkrétne tromfol o celú tisícku a ponúkol hosťom až 8 tisíc izieb na ubytovanie. Tie sú rozmiestnené na štrnástich poschodiach výškovej budovy a ponúkajú vysoký štandard pre náročnú klientelu. Otázkou týchto veľkých hotelov je však ich využiteľnosť, keďže väčšinou len zívajú prázdnotou.

 

  • Najstarší hotel na svete - Nishiyama Onsen Keiunkan, Japonsko

Písal sa rok 705, keď prvý hosť prekročil prah tohto hotela. Odvtedy sa v jeho vedení prestriedalo už 52 rôznych majiteľov alebo spoločností, ktoré neustále dbali aj na kráčanie s novou dobou. Napriek úctyhodnému veku je teda hotel stále vo výbornom stave, ponúka unikátny zážitok s plne komfortnými službami. Postupne dokonca do jeho priestorov pribudla aj malá relaxačná zóna so spa. Najväčším tromfom je najmä okolitá príroda, ktorá je úžasne pokojná a typicky japonsky čarokrásna. Hotel je oficiálne zapísaný v knihe rekordov a jeho aktuálni majitelia pevne veria, že sa ešte dlhodobo bude tešiť rovnako veľkej obľube.

 

  • Najlepšie All inclusive služby - Iberostar Grand Hotel Paraiso, Mexiko

Hit all inclusive hotelov je stále najvyhľadávanejšou alternatívou dovolenky. Väčšina dovolenkárov totiž netúži hľadať stále nejaké miesto na stravovanie a navyše takto dostanú úplne všetko, na čo si v hoteli pomyslia. Napriek tomu je stále aj medzi jednotlivými rezortmi veľa rozdielov. Návštevníci stránky tripadvisor.com dostali teda možnosť zvoliť ten najlepší spomedzi nich. Iberostar Grand Hotel Paraiso je podľa väčšiny z nich hotovým rajom na Zemi. Úžasná poloha na pláži, nádherné záhrady, udržiavaný bazén a tie najlepšie služby, aké si dokážete predstaviť. Ak si vyberiete all inclusive, choďte teda určite do Mexika.

 

  • Najluxusnejší hotel - Emirate Palace, SAE

Vystavanie tohto luxusného komplexu si vyžadovalo tri miliardy dolárov. Ďalšie milióny plynú pravidelne aj na jeho údržbu. Priestory honosného hotela sú pokryté drahým mramorom, pravým zlatom a chodby zdobia tie najluxusnejšie krištáľové lustre. Okrem toho denne zamestnávajú desiatky záhradníkov, ktorí sa starajú o pravidelnú výmenu čerstvých kvetín v celých jeho priestoroch. Ďalší záhradníci majú na starosti exteriéry. Luxusné záhrady, kde nesmie stáť ani stebielko trávy nakrivo, sú pastvou nie iba pre oči hostí, ale aj pre zvedavých fotografov.

 

  • Hotel s najväčším bazénom - San Alfonso del Mar, Čile

Úžasné a predsa trošku bizarné. Tento hotel si na svojom pozemku vybudoval ten najväčší hotelový bazén na svete. Kuriózne však je, že sa nachádza priamo pri mori a návštevníkov od ďalšej vodnej plochy delí iba kúsok pláže. Napriek tomu si užívajú tento luxus, ktorý sa rozprestiera až na devätnástich akroch. Bazén je tak obrovský, že na ňom môžu dokonca pestovať vodné športy, venovať sa windsurfingu a iným aktivitám.

 

  • Najbizarnejší hotel - Hotel na stromoch, Švédsko

Tých bizarností by sme vo svete našli neúrekom. Ubytovanie v historických zámkoch, bývalej väznici, ľadovom hoteli alebo lesných prehistorických obydliach istotne nemá obdobu. V tomto prípade sa však skĺbilo viacero zaujímavých nápadov, keď v prírode na stromoch vzniklo niekoľko netradičných apartmánov. Zaujímavosťou je, že každý z nich má iný tvar. Zatiaľ čo jeden z nich vyzerá ako zrkadlová kocka a iba odráža od svojich stien obrazy okolitého lesa, iný má tvar UFA a ďalší obrovského vtáčieho hniezda alebo kúsok fantázie v podobe dračieho domčeka. Každý z nich nás má vrátiť do detských čias a zaspomínať si na to, ako sme lozili po stromoch a stavali vlastné imitácie príbytkov. Navyše nás autori chcú takto opäť spojiť s prírodou a priniesť unikátny zážitok. Každý apartmán je zároveň aj špecificky zariadený a vo všetkých prípadoch ide o architektonicky unikátne a ekologické riešenia ubytovania.

 

Zdroj/autor: David, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa