18 najpodivnejších bazénov sveta (1. časť)

2014-04-22 14:00:00 |   |    | 

Najpodivnejšie bazény sveta vás vezmú zaplávať si do terasovitých záhrad na Bali, do krvavo červenej vody v Turecku alebo do skoro kilometer dlhej obludnej stavby na pobreží v Čile.



 

  • Intercontinental Hotel, Hongkong

Tento hotel má bohaté vybavenie a k tomu ešte krásny výhľad. No a čerešničkou na torte sú tri bazény, ktoré sa nachádzajú na vrchole tretieho poschodia kúpeľného podlažia s výhľadom na Victoria prístav. Návštevníci si môžu vybrať z troch odlišných teplôt bazénov - studená, teplá a horúca s výhľadom na panorámu Hongkongu.

 

  • Geotermálne kúpele, Modrá lagúna, Island

Modrá lagúna je jedno z najznámejších miest na ostrove, je známa pre svoje nádherné a mystické geotermálne rysy. Bazén je plnený horúcou vodou vylievajúcou sa zo zeme v blízkosti lávového prúdu a lagúna sa obnovuje každé dva dni v neďalekej geotermálnej elektrárni prostredníctvom kombinácie prírodného a umelého filtrovania. Voda je zohrievaná prírodne pod zemským povrchom a berie so sebou všetky minerály na ceste do lagúny. Voda pomáha liečiť ľudí s rôznymi kožnými ochoreniami.

 

  • San Alfonso del Mar, Čile

Najväčší bazén sveta je viac ako 914 metrov dlhý s hĺbkou vody, ktorá dosahuje skoro 36 metrov. Výstavba trvala takmer päť rokov a stála 1,6 miliárd amerických dolárov. Ročné výdaje na údržbu sú 3,2 milióna dolárov. Bazén udržiava stály prietok čerstvej morskej vody do neho a starej vody späť do mora s použitím filtračného systému odsoľovania morskej vody predtým, než sa dostane do bazéna.

 

  • Golden Nugget, Las Vegas, USA

Bazén kasína Golden Nugget môže mať nálepku ako najdesivejší z podivných bazénov: dáva vám pocit, že plávate so žralokmi bez toho, aby ste v skutočnosti vedľa nich plávali. Okolo bazéna je obrovská nádrž s podmorskými živočíchmi, ktorá stála skoro 30 miliónov dolárov a zahŕňa tobogan, ktorý vedie cez stred nádrže. Nemáte sa čoho báť, medzi vami a žralokmi je číre sklo.

 

  • Ostrov Rangali, Maldivy

Vyčnievajúci do Indického oceána patrí tento luxusný bazén rezortu Conrad. Je v tzv. kategórii „bazény nekonečnosti“, ktoré sú vytvorené tak, aby ste mali pocit, že sa vznášate na vrchole samotného oceána.

 

  • Visiace záhrady Ubud, Bali

Vo visiacich záhradách Ubud majú plavci dve exotické možnosti: výhľad na údolie z vrchného bazéna alebo dostať sa priamo do diania medzi terasovité záhrady v spodnom bazéne. Pri ktoromkoľvek spôsobe je zrejmé, že zážitok z plávania bude skutočne neobyčajný.

 

  • Bazén zverokruhu, Umaid Bhawan palác, India

Keď bol Umaid Bhawan palác v severnej Indii dokončený v roku 1943, bola to najväčšia súkromná rezidencia na svete s 347 izbami. Neskôr bola časť paláca uvedená do prevádzky ako opulentný hotel, kde môžu hostia žiť ako králi. A práve pre týchto hostí palác ponúka prístup do bazéna Zverokruhu. Bazén nachádzajúci sa v hlbokom podzemí samotného paláca je pokrytý zlatými obkladmi s 12 znameniami zverokruhu, ktoré sú nakreslené na dne bazéna, čo vytvára desivú atmosféru pre inak pokojný zážitok.

 

  • SkyPark, Marina Bay Sands, Singapur

Singapurský SkyPark ponúka bazén nekonečnosti s prvotriednym výhľadom. Bazén sa nachádza na vrcholoch troch veží jedného z najdrahších hotelov sveta. Voda tu plynulo prúdi cez okraj do zachytávajúceho žliabku a späť do bazéna. Bazén sa dotýka všetkých troch budov a je dlhší ako Eiffelova veža v ležiacej polohe.

 

  • Nemo 33, Brusel, Belgicko

Do roku 2007 bol najhlbším bazénom sveta, až kým mu San Alfonso Del Mar neukradol titul. Nemo 33 však ostáva najhlbším vnútorným bazénom sveta s hĺbkou 33 metrov. Používa sa tu vysoko filtrovaná pramenitá voda s teplotou 36 °C. Bazén sa využíva na kurzy potápania, rekreačné využitie a filmovú produkciu. Potápači môžu objavovať systémy podvodných jaskýň, a pretože teplota vody je príjemná, nepotrebujú ani potápačský odev.

 

Zdroj/autor: popularmechanics.com, Zuzana Fialová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.6/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa