Pripravte sa na absolútnu krásu: Najúžasnejšie miesta na svete

2014-09-17 09:00:00 |   |    | 

Zoznam najkrajších miest na svete vyvolá vždy istú vlnu kontroverzie. Pre každého z nás je totiž tým naj miesto, ktoré mu špeciálne priliplo k srdcu. A tak to má byť. Inak by nebol cestovateľský svet tak pestrý a nemohol by ponúkať toľko nádherných tipov, pretože všetci by sme mali iba úzko vyhranený štýl a na to ostatné by sa zabúdalo. Predsa len sa i zahraniční novinári pokúšajú neustále vybrať tie najkrajšie miesta, ktoré by mohli slúžiť ako ďalšia inšpirácia na dovolenku. A tu sú niektoré z nich.



 

Škótska vysočina, Škótsko

 

Jeden z hlavných dôvodov, prečo si mnoho ľudí vyberá Škótsko ako cieľ svojej dovolenky. Malebné miesto, ktoré sa môže pochváliť pôvodnou divokou prírodou a ktoré v sebe ukrýva hneď niekoľko tromfov. Či milujete vysokohorskú turistiku, obzriete si radi staré hrady a zrúcaniny, zatúlate sa do nádherných jaskýň alebo ste lovcami záhad, za každých okolností si prídete na svoje. Jedným z najväčších lákadiel je známe jazero Loch Ness s jeho bájnou „príšerkou“. Úžasne vyzerá tak za krásnych slnečných dní, ako aj s jemným jesenným oparom. Jednoznačne jedno z najkrajších miest v tomto kúte sveta.

 

Salar de Uyuni, Bolívia

 

Jedno z miest, kde budete mať pocit, ako keby ste prišli na koniec sveta. Dlhá soľná pláň, ktorá sa môže popýšiť titulom najväčšia na svete, vyzerá ako predmestie raja. Keď jasne svieti slnko a obloha sa spojí s pláňou, vyzerajú ako jednoliaty celok. Pri ťažení vzácnej soli pracujú tunajší obyvatelia od rána až do večera. Ako keby počas práce splývali s prírodou a tvorili nádherný jednoliaty celok. Najväčšou atrakciou je hotel postavený zo soli, ktorý je jedinečným na celom svete.

 

Ostrovy Palau

 

Nachádzajú sa v západnej časti Tichého oceána. Ide o súbor ostrovov, z ktorých sú niektoré len čiastočne alebo vôbec neobývané. A práve tie majú v tejto ankete najväčšiu cenu. Nádherné piesočné pláže, po väčšinu roka krásne počasie a k tomu nádherná príroda. Predstavte si kúsok raja, kde si pokojne oddychujete v sieti zavesenej na stromoch pri pláži a jete exotické plody, ktoré tam rastú. Pozor si musíte dávať len na žraloky a nebezpečné hady žijúce v niektorých častiach Palau.

 

Galapágy

 

Keď chcete vedieť, ako vyzeral svet, pokiaľ ho ešte neobývalo toľko ľudí, mali by ste zájsť na Galapágy. Exotickú nádheru si tu užijete bez veľkého rušenia. Množstvo jedinečných zvieratiek totiž neuvidíte nikde inde na svete. Žijú si len tak voľne v prírode a je len na vás, koľko exkluzívnych záberov ulovíte. Svetovo známe sú najmä obrovské korytnačky, ktoré sú tunajšou atrakciou číslo jeden.

 

Glass beach, Kalifornia

 

Možno sa vám zdajú už všetky pláže úplne rovnaké. Najmä, ak toho máte už veľa precestovaného a navštívili ste veľa podobných destinácií. No Kalifornia si predsa len drží jeden unikát. Kamienky na tejto pláži totiž nie sú klasické, ale majú vzhľad malých farebných sklíčok. Kuriozitou je, že toto nádherné divadlo vzišlo z pôvodne veľkého problému. Pláž si bývalé firmy zamenili so skládkou. Príroda sa však s odpadom popasovala po svojom a vytvorila v okolí takéto nádherné ozdoby.

 

Krištáľová jaskyňa, Mexiko

 

Naša Zem však neodhaľuje všetky nádhery iba na jej povrchu. Čosi si necháva v utajení a ponúka to iba zopár vyvoleným a odvážlivcom. Jaskýň máme na svete neúrekom a každá z nich upúta pozornosť svojou výnimočnosťou. Jednou z najkrajších je jednoznačne tá krištáľová v Mexiku. Obrovské kusy vzácneho kameňa sú poprepletané do seba a ponúkajú nádherný pohľad, na ktorý sa nedá zabudnúť.

 

Santorini, Grécko

 

Na záver jedna perla, ktorá je blízka aj mnohým Slovákom. Santorini v sebe spája presne to, čo máme na Grécku radi. Horúce slnkom zaliate ligotavé more, zaujímavú architektúru, nádherne výhľady a veľmi zaujímavú gastronómiu. Pre mnohých je práve toto miesto rajom na Zemi a pritom ho nemusíme hľadať ani tisíce kilometrov od našej domoviny.

Zdroj/autor: huffingtonpost.com, youramazingplaces.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.4/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa