Bratislava má nové priame letecké spojenia – Do sveta pocestujeme priamo z hlavného mesta

2014-12-04 12:00:48 |   |    | 

To že je Bratislavské letisko pomerné malé a vo svete neznáme, má vplyv na to, že sem nelieta veľa spoločností. Susedná Viedeň je dostatočne známa aj blízka na to, aby tam prichádzali spoločnosti, ktoré sa Slovensku vyhýbajú. Po rokoch sa to ale zmení, keďže sa do Bratislavy chystá letecká spoločnosť NIKI, ktorá vytvorí letecké spojenie taktiež so spoločnosťami aliančných zoskupení airberlin, oneworld a Etihad Airways.



 

NIKI

 

Známa a pomerne populárna letecká spoločnosť dnes oficiálne ohlásila, že rozširuje svoju sieť letov aj o lety mieriace priamo do Bratislavy. Takto budeme mať možnosť letieť priamo z „domu“ do dvoch nových destinácií. Prvou z nich bude Brusel a druhou počas letnej sezóny Palma de Mallorca v Španielsku.

Let do Bruselu bude premávať okrem soboty denne až dvakrát. Spoločnosť tak vytvorila prepojenie medzi hlavným mestom Slovenska a EÚ. Výhodné to bude hlavne počas druhej polovice roku 2016, keď bude Slovensko predsedať Rade EÚ. Druhý let je mierený priamo na dovolenkárov. Na Mallorcu sa z Bratislavy dostaneme trikrát do týždňa.

Okrem priamyh letov, ale spoločnosť ponúka ešte niečo. Vďaka prepojeniu spoločnosti NIKI na iné medzinárodné letecké spoločnosti, bude možné lietať zo Slovenska do takmer 1000 destinácií. Prestupy vo Viedni, v Bruseli a na Mallorce umožnia letecké spojenie s takmer celým svetom.

NIKI nás tak pripojí na celosvetovú leteckú sieť s najatraktívnejšími destináciami.

 

Prečo práve do Bratislavy?

 

Vytvorenie leteckých spojení spoločnosti NIKI s Bratislavou je zaujímavým ťahom, keďže spoločnosť je dnes druhou najväčšou spoločnosťou vo Viedni. Poskytuje tam služby a lety do mnohých  krajín. Tak prečo sa presunula aj na Slovensko, keď sú tieto dve letiská tak blízke? Medzi Viedňou a Bratislavou je letecká vzdialenosť len 35 leteckých míľ, čo je najkratšia vzdialenosť na svete.

Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti NIKI Christiana Lesjaka je Bratislava rozvíjajúcou sa destináciou, ktorej potenciál stále narastá. Ľudia, ktorí sem doteraz prichádzali využívali hlavne služby viedenského letiska, čo ale už nebude nevyhnutné. Spoločnosť sa chcela priblížiť k svojim zákazníkom a tak im poskytla možnosť cestovať priamo na Slovensko.

Dôležité ale budú aj ceny, ktoré na v Bratislave na letisku omnoho nižšie ako vo Viedni. Letiskové  dane a poplatky sa odrážali aj na cenách leteniek, ktoré budú z Bratislavy údajne nižšie. Zavážiť by mohli aj iné poplatky spojené s letiskami, ktoré cestujúci platia, ako napríklad aj parkovanie, ktoré je neporovnateľne nižšie v Bratislave.

 

Čo nás ešte čaká?

 

Spoločnosť NIKI nateraz neohlásila žiadne budúce plány ohľadom nový prepojení. Nateraz majú pripravených na rok 2015 250 tisíc miest a na rok 2016 350 tisíc miest. Ich záujmom je aj pozícia „národného dopravcu,“ ktorý Slovákom poskytne prepojenie s celým svetom.

Nateraz do Bratislavy lietali prevažne malé spoločnosti, prípadne len nízkonákladové. NIKI ale chce ponúknuť niečo, čo nízkonákladové spoločnosti nemajú. Zatiaľ neviem ako to bude s cenami, ale NIKI pre svojich zákazníkov pripravila spojenia, ktoré na Slovensku nemajú konkurenciu. Lieta totiž na frekventované a známe letiská, čo v prípade iných spoločností tak nie je. Ponúkajú tiež atraktívnejšie časy, čo pravidelní cestujúci napríklad do Bruselu isto ocenia.

Autor: SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa